Εργαζόμενοι "Αγ. Σάββα": Απεργούν στις 26 Νοέμβρη - Απαιτούν προσλήψεις όχι απολύσεις και εκδικητικές μετακινήσεις


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας" 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. 19/11/2020
Συναδέλφισσες/οι

Μετά την σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου με μαζική συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων από όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες σας ενημερώνουμε ότι:

1. Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός! Δεν αποδεχόμαστε την παράταση του 1 μήνα που προωθεί η Διοίκηση και ζητάμε να γίνει χρήση της γενικής παράτασης των συμβάσεών τους όπως έχει δοθεί από το Υπουργείο. Ζητάμε την άμεση μονιμοποίησή όλων τους.

2. Να αποσυρθεί τώρα το εκβιαστικό και χωρίς συνθήκες ασφαλείας άνοιγμα κρεβατιών ΜΑΦ. Θέλουμε προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια για το προσωπικό και τους ασθενείς.

3. Όχι στην παράλογη, εκβιαστική και εκδικητική μετακίνηση του συναδέλφου Σ.Β. στο ΚΗΝ.
Ο συνάδελφος σήμερα εργάστηκε κανονικά στο πόστο του στο κεντρικό κτίριο και θα συνεχίσει έτσι ώστε να λειτουργεί εύρυθμα το νοσοκομείο. Όλοι θα σταθούμε στο πλευρό όποιου συναδέλφου αντιμετωπίσει ανάλογες παράλογες και εκδικητικές συμπεριφορές όπως το προηγούμενο διάστημα ήταν οι ΕΔΕ σε συναδέλφους για τα κρούσματα του Covid 19 στα τμήματά τους.

4. Μετά από συνεχείς οχλήσεις του ΔΣ του συλλόγου ενημερωθήκαμε ότι από Δευτέρα 23/11 θα διενεργηθούν εκ νέου Rapid Test στο προσωπικό. Η διασπορά του ιού συνεχίζεται στα τμήματα (σε προσωπικό και ασθενείς) και οι μόνες δικλίδες ασφαλείας είναι η ορθή ιχνηλάτηση, να βγαίνει το προσωπικό σε καραντίνα αλλά για να μην κλείνουν τα τμήματα και αυτό γίνεται σε βάρος των ασθενών μας, ζητάμε άμεσα αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να συνεχίζει η λειτουργία των τμημάτων και του νοσοκομείου.

5. Συνεχίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας και συμμετέχουμε στην Πανεργατική απεργία της
Πέμπτης 26 Νοεμβρίου με συγκέντρωση 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ζητάμε από όλα τα τμήματα να οργανώσουν από τώρα την συμμετοχή των συναδέλφων και γι αυτό θα πρέπει να οριστεί το προσωπικό ασφαλείας από την αρχή της εβδομάδας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Σχόλια