Εργατικά: 15-21 Φλεβάρη 2014

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση του Εργατικού Κινήματος 



15/2: 48ωρη απεργία εργαζομένων στις εφημερίδες "Αγγελιοφόρος", "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη", "Σπορ του Βορρά". Η 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζόμενων στην αλυσίδα Super Market Αρβανιτίδης με πορείες στην Έδεσσα και τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
17/2: Συγκεντρώσεις-περιφρουρήσεις έξω από κτήρια του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ.
Τετράωρη στάση εργασίας στη Χαλυβουργική, όπου η διοίκηση Αγγελόπουλου αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα 200 από τους 263 εργάτες "εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους".
Αγροτικά συλλαλητήρια σε Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Άργος, Ιεράπετρα.
Πορεία μαστιχοπαραγωγών στη Χίο ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα.
18/2: Απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠΠΟ και συγκέντρωση μπροστά στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών έξω από τον Οίκο Ναύτου με αίτημα την επαναφορά όλων των παροχών υγείας.
Νέα τετράωρη στάση εργασίας στη Χαλυβουργική.
19/2: Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατάληξη στο Σύνταγμα με συμμετοχή των αγροτών από τα 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.
Νέα τετράωρη στάση εργασίας στη Χαλυβουργική με αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής.
21/2: Πορεία εκπαιδευτικών στην Καρδίτσα ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από την ΟΛΜΕ.
Πρώτη μέρα απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ που έχουν κηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες προειδοποιητικές απεργίες για τη διατήρηση των συλλογικών τους συμβάσεων.

 

Σχόλια