Νίκη για την Παλαιστινιακή Αντίσταση... Χαστούκι στο Ισραήλ και τους Συμμάχους του

Η αντίσταση θριάμβευσε μετά από μια επίθεση που κράτησε 50 μέρες: με βομβαρδισμούς με κάθε είδους εξελιγμένα όπλα, με χιλιάδες νεκρούς και διπλάσιο αριθμό τραυματιών και με απομάκρυνση μισού περίπου εκατομμυρίου Παλαιστινίων από τα σπίτια τους.

Η αντίσταση θριάμβευσε απέναντι σ' αυτή τη βαρβαρότητα ενός εχθρού που διέθετε τα πιο σύγχρονα Αμερικάνικα όπλα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους πολίτες και να καταστρέψουν τα σπίτια τους.

Η αντίσταση θριάμβευσε παρ' όλη αυτή την καταστροφή που χτύπησε τον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας και κόντρα στις ανθρώπινες και υλικές απώλειες που δεν ξεχνιούνται ούτε συγχωρούνται.

Παρά την τρομακτική ανισορροπία δυνάμεων, η Παλαιστινιακή αντίσταση νίκησε αφού το Ισραήλ απέτυχε να υλοποιήσει τους στόχους της επίθεσης, με πρώτο-πρώτο να διαλύσει την αντίσταση και να λυγίσει τον Παλαιστινιακό λαό. Η Αντίσταση νίκησε γιατί έσπασε τη σιωπή γύρω από τον Παλαιστινιακό αγώνα, που χτίζει ένα ακόμα τείχος δίπλα στην ασφυκτική στρατιωτική και οικονομική πολιορκία που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός.

Η φωνή της Παλαιστίνης ακούστηκε για ακόμη φορά σ' όλο τον κόσμο, με το ξέσπασμα λαϊκών κινημάτων στο πλευρό της αντίστασης και ενάντια στη Σιωνιστική επίθεση που βρήκε την υποστήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων. Το Ισραήλ απομονώθηκε από τον περισσότερο κόσμο, ακόμα και από κάποια καθεστώτα που επίσημα διακήρυξαν την αντίθεσή τους στο Ισραήλ λόγω των επιθέσεων.

Η αντίσταση νίκησε όταν οι Ισραηλινοί δοκίμασαν λίγο από τον τρόμο και τη φρίκη που οι Παλαιστίνιοι βιώνουν εδώ και δεκαετίες, αφού οι ρουκέτες βρήκαν την καρδιά του Ισραήλ. Ισραηλινοί οικισμοί εκκενώθηκαν, και στο Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν απαγορεύτηκε η εναέρια κυκλοφορία, ενώ επίσης αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και τουρισμός ανακόπηκαν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις υλικές δαπάνες της επίθεσης και τις καταστροφές των υποδομών που βαραίνουν τις πλάτες του Ισραήλ.

Η αντίσταση νίκησε αφού ο Νετανιάχου αποδέχθηκε τις διαπραγματεύσεις με νέους όρους, που μάλιστα αναγκάστηκε να ανακοινώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο από το τηλέφωνο χωρίς να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπουργούς του. Και πίσω από το Νετανιάχου στέκονται οι μεγάλες πλάτες του -οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση- και οι στενοί του φίλοι στη Δυτική Όχθη και στην Αίγυπτο, που δεν ντράπηκαν να επιτεθούν στην αντίσταση και να την καταδικάσουν ανοιχτά. Υποστήριξαν την παλαιστινιακή επίθεση και υποχρέωσαν τις πτέρυγες της αντίστασης που ενώθηκαν στις διαπραγματεύσεις να δεχθούν τις προτάσεις του Ισραήλ για εκεχειρία.

Δε θα εκπλαγούμε αν ακούσουμε αυτο-συγχαρητήριες εξηγήσεις απ' τον Αμπού Μαζέν, πιστό υπηρέτη του Ισραήλ, ή απλοϊκές αναλύσεις ότι το καθεστώς αλ-Σίσι είναι ο υπερασπιστής της Παλαιστινιακής υπόθεσης κι ότι μπορεί να περηφανεύεται για το η συμβολή του στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

Το σταμάτημα της επίθεσης, η διάνοιξη του περάσματος [της Ράφα] και ο τερματισμός του αποκλεισμού: αυτοί οι πρωταρχικοί όροι της συμφωνίας μπορεί να μην τηρούνται ακόμα απολύτως. Τίποτα δεν εγγυάται ότι αυτοί οι όροι θα τηρηθούν, αλλά σίγουρα συνιστούν μια ρωγμή στον τσιμεντένιο τοίχο που περιβάλλει ολόκληρο τον Παλαιστινιακό λαό, και συγκεκριμένα σ' αυτόν που περιβάλλει τη Γάζα. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των επιθέσεων του Σιωνιστικού κράτους και των καθεστώτων που συνεργάζονται μαζί του.

Ζήτω η Παλαιστινιακή αντίσταση!
Κάτω ο Σιωνισμός και οι σύμμαχοί του!

Οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές
28 Αυγούστου 2014

Σχόλια