Μας πάνε σε ένα ακόμη ολικό λοκντάουν ή πόσα ψέματα μπορεί να χωρέσει μια μικρή παράγραφος

 

Τάσος Αναστασιάδης


Ο υπουργός δήλωσε:

«Επί 11 μήνες δίνουμε μια άνιση μάχη με τον κορονοϊό και τα καταφέραμε. Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο. Δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60%-70% του πληθυσμού. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό, το οποίο προστάζει η ανάγκη»

 • «Επί 11 μήνες δίνουμε μια άνιση μάχη με τον κορονοϊό και τα καταφέραμε.»

ΨΕΜΜΑ: Η φράση «τα καταφέραμε», δεν αφορά τους 6000 νεκρούς, ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους, ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες που δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους με 534 ευρώ το μήνα, ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες που δεν παίρνουν κανένα επίδομα, ούτε τους ασθενείς που δεν μπορούν να βρουν την υγειά τους στα νοσοκομεία, ούτε τους ανθρώπους που έχουν σαλτάρει από τον εγκλεισμό, ούτε τις γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας… Αφορά μονάχα τους πλούσιους φίλους του Μητσοτάκη που τσέπωσαν δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια μέσα στην πανδημία.

• «Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο. Δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60%-70% του πληθυσμού».

ΨΕΜΜΑ: Καμία μάχη με τον χρόνο δεν δίνουν. Με τους ρυθμούς που γίνονται οι εμβολιασμοί θα χρειαστεί πάνω από 1,5 χρόνος για να φτάσουμε σε τέτοια ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού. Γιατί τα 1180 εμβολιαστικά κέντρα που ήταν «έτοιμα» στις αρχές Γενάρη, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν τα λιγοστά νοσοκομεία και τα ακόμη πιο λιγοστά Κέντρα Υγείας. Γιατί δεν έγινε καμία πρόσληψη γιατρού, νοσηλευτή, διοικητικού, για να λειτουργήσει έστω και ένα εμβολιαστικό Κέντρο, ακόμη και για τις κάμερες. Γιατί τον ρυθμό τον χτυπάνε οι πολυεθνικές των Φαρμάκων και τον χορό τον χορεύουν οι κυβερνήσεις, δείχνοντας το ποιος έχει την πραγματική εξουσία…

• « Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό, το οποίο προστάζει η ανάγκη»

ΨΕΜΜΑ: Κάνουν τα τελείως ανάποδα από αυτά που προστάζει η ανάγκη. Γιατί η ανάγκη προστάζει 15 μαθητές ανά τμήμα, αλλά δεν το κάνουν. Η ανάγκη προστάζει μαζικές προσλήψεις στις συγκοινωνίες και αγορά νέων ΜΜΜ για να μην συνωστίζεται ο κόσμος πηγαίνοντας για δουλειά. Η ανάγκη προστάζει περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και περισσότερες ΜΕΘ. Η ανάγκη προστάζει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Η ανάγκη προστάζει μαζικούς ελέγχους και τεστ στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς.

Και επειδή δεν έχουνε κάνει τίποτε από όλα αυτά, μας πηγαίνουν σε ένα ακόμη τυφλό λοκντάουν. Και εμείς τους απαντάμε:

 Την Τετάρτη 10/2 νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 1μμ στα Προπύλαια
 Την Πέμπτη 11/2 νέο Πανκαλλιτεχνικό Συλλαλητήριο, 12 μες. στα Προπύλαια
 Την Παρασκευή 12/2 νέο Συλλαλητήριο των Εργατών Τουρισμού/Επισιτισμού στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου)
 Την Τρίτη 16/2 Πανυγειονομική Απεργία στις 10πμ στο Υπ. Εργασίας
 ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ, 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Σχόλια