26 Νοέμβρη: Απεργούμε! Διεκδικούμε!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τις τελευταίες τρεις ημέρες παρουσιάστηκε συρροή κρουσμάτων στη Γ Παθολογική Κλινική. Μέχρι στιγμής τέσσερις ασθενείς είναι θετικοί και τρεις νοσηλευτές. Η πλειοψηφία των ασθενών νοσηλευόταν για άλλα νοσήματα και εξετάσθηκαν λόγω θετικού κρούσματος στο συγγενικό περιβάλλον ενός εξ αυτών. Όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής έχει έρθει σε επαφή με τα κρούσματα καθώς και ένα σημαντικό τμήμα του ιατρικού προσωπικού. Δυστυχώς ελάχιστοι συνάδελφοι έχουν βγει σε καραντίνα μέχρι στιγμής.

Θεωρούμε επείγον και το μόνο ασφαλές να βγει όλο το προσωπικό σε καραντίνα και να γίνουν τεστ σε όλους, εργαζόμενους και ασθενείς, την ενδεδειγμένη χρονική στιγμή. Πρέπει άμεσα να σταματήσουμε το ενδεχόμενο να γίνει διασπορά σε άλλους ασθενείς και λοιπό προσωπικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας εκ των ασθενών υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο με αξονική τομογραφία χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν άλλα τέσσερα κρούσματα εργαζομένων στην κλινική covid 19 και τουλάχιστον άλλα είκοσι πέντε κρούσματα εργαζομένων στο νοσοκομείο τον τελευταίο μήνα.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις κλινικές μας να γίνουν σημεία μετάδοσης του ιού και να διακυβεύεται η υγεία όλων μας. Καλούμε τη διοίκηση εδώ και τώρα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Διεκδικούμε καθολικά τεστ για όλο το προσωπικό σε όποια βαθμίδα και αν βρίσκονται, με όποια σχέση εργασίας και αν εργοδοτούνται, ανά βδομάδα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη (11πμ πλατεία Κλαυθμώνος- με όλα τα απαραίτητα μέτρα) για να διεκδικήσουμε~ μαζικές μόνιμες προσλήψεις~ μαζικά τακτικά τεστ~ επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση ~ εργασία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.


Σχόλια