Δεύτερο κύμα διαδηλώσεων για την κλιματική αλλαγή

Μιλάνο, Ιταλία. 27/9/2019


Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας μαζικής εξαφάνισης ειδών και το μόνο που σας απασχολεί είναι τα λεφτά και τα παραμύθια σας για αιώνια οικονομική ανάπτυξη.
 - Γκρέτα Τούνμπεργκ

Όταν η Γκέτα επιτέθηκε στους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρθηκε στους εκατομμύρια ανθρώπους που είναι εξοργισμένοι με την αδράνειά τους για την κλιματική αλλαγή. Το βλέμμα που έριξε στον αρνητή της κλιματικής αλλαγής Ντόναλντ Τραμπ έγινε viral.



Στον καπιταλισμό, οι επιχειρήσεις και τα κράτη βρίσκονται σ' ένα διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ τους και κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω στην κούρσα για τη μεγιστοποίηση των κερδών. Όλα τα άλλα υποτάσσονται σ' αυτό το σκοπό - όποιο κι αν είναι το κόστος για τον πλανήτη και τους ανθρώπους.


Νέα Ζηλανδία, 27/9/2019



Η ελπίδα στο παγκόσμιο κίνημα

Η τεράστια κλιματική απεργία στη Νέα Ζηλανδία χθες έβγαλε στο δρόμο 170.000 διαδηλωτές στο δεύτερο κύμα διαδηλώσεων που έγιναν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας κλιματικής απεργίας.


Χιλή, 27/9/2019


Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν σε 27 χώρες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, το Μαρόκο, η Ολλανδία και η Ινδία.


Τορίνο, Ιταλία, 27/9/2019

Στην Ιταλία υπολογίζεται ότι διαδήλωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι.


Μουμπάι, Ινδία, 27/9/2019

Αυτή είναι μόνο η αρχή, όχι το τέλος, μιας διαδικασίας που τραβάει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο κίνημα που διεκδικεί τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Σχόλια