Οι αυτιστικοί παλεύουν εδώ και 40 χρόνια για κατανόηση της διαφορετικότητάς τους και αποδοχή από την κοινωνία.



Με αφορμή την Γκρέτα Τούνμπεργκ και όλα όσα χρεώνετε στα αυτιστικά άτομα.

Η Ψυχιατρική και η Φαρμακοβιομηχανία έχουν απαγάγει τον αυτισμό και τον πουλάνε ως «πάθηση» και «διαταραχή» και χρησιμοποιούν εκφράσεις παθολογίας όπως το «με αυτισμό», «διαταραχή αυτιστικού φάσματος» και «παθολογία του αυτισμού».

Έχουν κάνει με άλλα λόγια τον αυτισμό βιομηχανία κερδοσκοπίας.

Οι ίδιοι οι αυτιστικοί δεν θεωρούν τον Αυτισμό ως πάθηση ή διαταραχή.

Προωθούν τον Αυτισμό ως μέρος της νευροποικιλότητας (neurodiversity) του ανθρώπινου είδους.

Ο Αυτισμός για τους αυτιστικούς είναι μια διαφορετικότητα, ένας διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου, και μια διαφορετική οπτική γωνία μέσα από την οποία οι αυτιστικοί βλέπουν και βιώνουν τον κόσμο γύρω τους.

Όπως και οι μη αυτιστικοί (νευροτυπικοί), έτσι και οι αυτιστικοί έχουν ποικίλα νοητικά επίπεδα (από νοητική βλάβη μέχρι και υψηλή ευφυΐα) καθώς και ποικίλες άλλες καταστάσεις υγείας (ασθένειες ή παθήσεις που συντρέχουν από γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες).

Όπως και οι νευροτυπικοί, έχουν οι αυτιστικοί ποικίλες ικανότητες και ταλέντα που όμως μένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξιχνίαστα διότι η κοινωνία έχει μάθει να βλέπει τον αυτισμό ως «διαταραχή» και «πάθηση» που πρώτα πρέπει να θεραπευτεί, για να γίνει ο/η αυτιστικός/η αποδεκτός/η ως ισάξιο μέλος της.

Ο στιγματισμός του Αυτισμού και των αυτιστικών που η Ψυχιατρική και η Φαρμακοβιομηχανία έχουν δημιουργήσει είναι άκρως ρατσιστικός, αλλά και άκρως κερδοφόρος για αυτές μέσω θεραπειών, παρεμβάσεων και φαρμακευτικών αγωγών.

Οι αυτιστικοί παλεύουν εδώ και 40 χρόνια για κατανόηση της διαφορετικότητάς τους και αποδοχή από την κοινωνία.


Δείτε επίσης:

Η κατάθεση του μάρτυρα Αντώνη Ρέλλα στη Δίκη της ΧΑ


Εικόνα
[Ο μάρτυρας Α. Ρέλλας προσέρχεται υποβοηθούμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο και ορκίζεται πολιτικά]
Πρ: Με τι ασχολείστε; 
Ρέλλας: Είμαι σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και μέλος του αναπηρικού κινήματος. Στο Πορτοκαλί ραδιόφωνο έχω εκπομπή. Δεν ήμουν ποτέ υποψήφιος κόμματος. 
Πρ:Για την υπόθεση των αλιεργατών, συναντήσατε τους παθόντες;

Σχόλια