Θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος;


Ανακοίνωση SUD 9/12/2018

Η 4η πράξη των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων γνώρισε εξίσου δυνατή συμμετοχή μ' αυτήν της προηγούμενης βδομάδας. Και μάλιστα παρά τη λυσσαλέα επιχείρηση δυσφήμισης και αποθάρρυνσης αυτής της συμμετοχής όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Οι πορείες για την κλιματική αλλαγή ένωσαν επίσης έναν πολύ σημαντικό αριθμό διαδηλωτών-τριών για να βάλει μπροστά τις πραγματικές πολιτικές για τον κοινωνικό και οικολογικό μετασχηματισμό. Οι δύο κινητοποιήσεις συχνά συναντήθηκαν, χρειάστηκε όμως να έρθουν αντιμέτωπες με μια έξαλλη αστυνομική δύναμη.

Περίπου 1.800 συλλήψεις και 1.200 προσαγωγές ανακοινώθηκαν απέναντι σε διαδηλωτές-τριες που βγήκαν για να εκφράσουν την οργή τους! Με πλήθος περιστατικών που μαρτυρούν πως η μόνη συγκεκριμένη απάντηση της εξουσίας απέναντι στις διεκδικήσεις των διαδηλωτών-τριών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα είναι η καταστολή. Αυτή η ταξική περιφρόνηση κι αυτή η βία που έρχεται σαν συνέχεια μιας ακόμα βδομάδας μεγάλης βίας απέναντι σε μαθητές λυκείου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πεισμώνει ακόμα περισσότερο τα κίτρινα γιλέκα και τους υποστηριχτές τους να προωθήσουν μέχρι τέλους τις πολιτικές που θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις επείγουσες κοινωνικές ανάγκες.

Κι ενώ η νευρικότητα της εξουσίας είναι αισθητή, αυτές οι κοινωνικές και μαθητικές κινητοποιήσεις έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη γαλλική οικονομία: μες στη φρενίτιδα της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Θέτουν σε κίνδυνο τον τζίρο των περισσότερων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μεγάλων εταιριών διανομής, που οι απώλειές τους μετριούνται σε εκατομμύρια ευρώ. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μπλοκάρισμα της οικονομίας για την επίτευξη μιας κοινωνικής πολιτικής είναι εφικτό.

Για τους Αλληλέγγυους, οι κυβερνητικές εξαγγελίες πρέπει να λάβουν υπόψη την περίοδο σταματώντας όλες τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθούν άμεσα στις διεκδικήσεις για κοινωνική, οικονομική και οικολογική δικαιοσύνη. Αλλά επειδή δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτό θα το κάνει ένας απονομιμοποιημένος Μακρόν, ως Αλληλέγγυοι θέτουμε τις συνδικαλιστικές μας δυνάμεις στη διάθεση του κινήματος (κήρυξη απεργίας στο δημόσιο και έκκληση για απεργία στον ιδιωτικό τομέα) για την ενίσχυση του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ μας.

Συνδικαλιστική Ένωση Αλληλέγγυοι

Οι Αλληλέγγυοι Ενωτικοί Δημοκρατικοί (SUD) είναι ομάδα μαχητικών συνδικάτων που υποστηρίζεται από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA). Τα πρώτα συνδικάτα φτιάχτηκαν από τους μαχητικούς εργάτες που οργάνωσαν τις άγριες απεργίες στην υγεία, τα ταχυδρομεία και τις τηλεπικοινωνίες το 1988. Τα περισσότερα όμως φτιάχτηκαν κατά τη διάρκεια των μαζικών απεργιών στο δημόσιο το Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 1995 και το Μάη-Ιούνη του 2003.

Σχόλια