DSIP: Χαιρετίζουμε την Ανεξαρτήσια της Καταλονίας

 
Σαν συνέπεια του δημοψηφίσματος της 1 Οκτώβρη, που το Ισπανικό κράτος προσπάθησε να σταματήσει με αστυνομική καταστολή, το Καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της εφαρμογής της λαϊκής θέλησης και κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Σαν απάντηση, το Ισπανικό κράτος ανέστειλε τη λειτουργία των θεσμών αυτονομίας της Καταλονίας. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται "Για το καλό του Καταλανικού λαού".

Όλες οι μεγάλες δυνάμεις και η υποτιθέμενη "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθενται στην άσκηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού από τον Καταλανικό λαό. Προσπαθούν να κρατήσουν αυτή την περιοχή της Ευρώπης που κατοικείται από αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το ζυγό ενός άλλου κράτους.

Σε μια περίοδο όπου είδαμε την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία, όπου ο ρατσισμός βρίσκεται παντού σε έξαρση, οι κυρίαρχες τάξεις βάζουν σαν προτεραιότητα την υπεράσπιση των εθνικών συνόρων.

Αυτοί που παλεύουν ενάντια στην ανάπτυξη των δεξιών και αυταρχικών καθεστώτων χαίρονται τώρα με το χτύπημα που δέχθηκε ο Ισπανικός ιμπεριαλισμός και όλες οι ελίτ του κόσμου από τον Καταλανικό λαό.

Κανένας λαός δεν πρέπει να κυβερνάται κόντρα στη θέλησή του από ένα κράτος από το οποίο δεν επιθυμεί να κυβερνάται.

Καλούμε τον καθένα που αγωνίζεται από κάθε γωνιά του πλανήτη ενάντια στο ρατσισμό να δείξει την αλληλεγγύη του με τον Καταλανικό λαό. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ζήτω ο διεθνισμός!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
(Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, Τουρκία) 

28/10/2017

Σχόλια