HADE BARIŞ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


Σε πανηγύρι ειρήνης και συμφιλίωσης μετέτρεψαν τις πορείες για την Διεθνή μέρα για τη Γυναίκα, ελληνοκύπριες και τουρκοκύπριες γυναίκες.

Πάνω από 2 χιλιάδες γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι πήραν μέρος στις δύο πορείες που οργανώθηκαν στο Κέντρο της Λευκωσίας και από τις δυο πλευρές. Οι δύο πορείες κινήθηκαν παράλληλα στους κεντρικούς δρόμους και στις δυο πλευρές και συναντήθηκαν έξω από το Σπίτι της Συνεργασίας στην νεκρή ζώνη μπροστά στο Λήδρα Πάλας. Σε ένα αντάμωμα που εξελίχτηκε σε ένα πραγματικό πανηγύρι ειρήνης και συμφιλίωσης με συνθήματα, τραγούδια, δρώμενα και χορό.
 
Το σύνθημα «η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» στα τούρκικά και στα ελληνικά δονούσε την ατμόσφαιρα στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ότι οι απλοί άνθρωποι, από τα κάτω δεν θα μείνουν απαθείς να παρακολουθούν τους δύο ηγέτες να παίζουν διπλωματικά παιχνίδια και να απειλούν να τινάξουν στον αέρα την προοπτική για μια συμφωνημένη διευθέτηση του κυπριακού.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από 40 οργανώσεις και από τις δυο πλευρές, έδειξε ότι υπάρχει η διάθεση και η δυνατότητα να κτιστεί ένα δικοινοτικό κίνημα που να μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις, όχι μόνο για να πιέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών να κάνουν υποχωρήσεις για να βρεθεί μια κοινά αποδεχτή διευθέτηση αλλά να βάλει μπροστά την προοπτική για πλήρη αποστρατικοποίηση του νησιού μας και να το μετατρέψει σε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής και όχι σε ορμητήριο των μεγάλων δυνάμεων για τις εξορμήσεις τους στην Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Σειρά παίρνει τώρα η 18 Μάρτη, όπου ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις και συνδικάτα ετοιμάζουν ένα αντιφασιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και τη φασιστική απειλή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο, όπου η πολιτική του Αναστασιάδη και του κόμματος του ανοίγει το δρόμο για να βγαίνουν στο προσκήνιο τα ναζιστικά αποβράσματα του ΕΛΑΜ, της Χρυσής Αυγής Κύπρου. Στις 18 Μάρτη θα πρέπει να δώσουμε μια δυναμική απάντηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Σχόλια