Μηδενική ανοχή στους δολοφόνους Ναζί

Δήλωση του μέλους της Κίνησης Χειραφέτησης αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ και μάρτυρα της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α. Αντώνη Ρέλλα αναφορικά με την τιμητική εκδήλωση στην Βουλή για τους Έλληνες Παραολυμπιακούς αθλητές και αθλήτριες.



Όταν ο νόμος της σιωπής που επικρατεί στο χώρο της αναπηρίας αναφορικά με διαχρονικές επιθέσεις των ναζιστών σε ανάπηρες/ους μετατρέπεται σε ευκαιρία για να πέσουμε από τα σύννεφα, όταν στα πλαίσια της φιέστας στη μη προσβάσιμη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε τους/τις Έλληνες/ίδες παραολυμπιονίκες, παραδεχόμενος τον παγωμένο χρόνο και τη ΜΗ απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για τους/τις ανάπηρες/ους, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι "ακόμα και η αναπηρία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη" προσβάλλοντας κατάφωρα περίπου 1.000.000 ανάπηρες/ους με την άγνοιά του, όταν οι ναζί βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες με την "πιο δυνατή ομάδα"-όπως μας βομβάρδισε ο θεός του τζόγου ΟΠΑΠ μέσα από το ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ σποτ του "ΑΔΥΝΑΤΟΝ" -ξεπλένοντας για τα μάτια του κόσμου τη σχέση του ναζιστικού μορφώματος με αυτά που πραγματικά πιστεύει για ό,τι διαφέρει από το πρότυπο του οπλίτη-στρατιώτη. 

ΟΤΑΝ ολα αυτά συμβαίνουν δίχως την παραμικρή απάντηση, την παραμικρή αντίσταση, δίχως αντίλογο, ΤΟΤΕ οι ναζιστές εμφανίζουν ΜΕΣΑ στη Βουλή "εκπρόσωπο" ανάπηρο εθνικιστή για να σπεκουλάρουν τη δημοκρατία και να αλλοιώσουν τον κοινωνικό μας ρόλο. 
 
ΔΕΝ δίνουμε το χέρι μας στους δολοφόνους του Παύλου και του Σαχζάτ. ΔΕΝ αγκαλιαζόμαστε με τα ηγετικά στελέχη των ταγμάτων εφόδου που πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες. 
 
ΔΕΝ χαμογελάμε δίπλα τους, όταν εχουν επιτεθεί σε βουλευτές, συλλογικότητες, ΛΟΑΤΚΙ, ανάπηρους, πρόσφυγες κλπ. 
 
ΔΕΝ τους επιτρέπουμε να μας χρησιμοποιήσουν, όταν γνωρίζουμε ότι η Ναζιστική Γερμανία από το 1939 έως το 1941 δολοφόνησε 275.000 ανάπηρους, βαφτίζοντάς τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΖΩΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ απέναντί τους από τον Απρίλιο του 2015, μετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια να καταδικαστεί το ναζιστικό μόρφωμα στη χώρα μας, όχι μόνο για τα εγκλήματά του, αλλά και για την ιδεολογία του που θέλει τους "ανάξιους για ζωή" να εξαφανίζονται, να δολοφονούνται, να στειρώνονται, να γίνονται πειράματα για το καλό της Άριας φυλής. 

Είναι τουλάχιστον παράδοξο Παραολυμπιακοί αθλητές να εμφανίζονται σε φωτογραφίες μαζί με τους ηγέτες της ναζιστικής συμμορίας που παριστάνουν τους βουλευτές. 
 
Κάνατε το ΑΔΥΝΑΤΟΝ δυνατό φίλοι/ες Παραολυμπιακοί αθλητές/τριες. 
 
Αναμένουμε τις θέσεις του λεγόμενου εθνικού αναπηρικού κινήματος, τις παραιτήσεις της ανεκδιήγητης Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και απαιτούμε τη δημόσια συγνώμη για την απρέπεια των παραολυμπιακών αθλητών. Δεν μπορεί η Βούλα Παπαχρήστου να αποβάλλεται για τα ρατσιστικά ανέκδοτά της και να επιβάλλεται ο νόμος της σιωπής για την "πιο δυνατή ομάδα".
 
Οι θετικές διακρίσεις έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και αποτελέσματα με κάθε άλλη μορφή διάκρισης.
 
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των αναπήρων, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την απόδοση δικαιοσύνης.

ΔΕΝ ξεχνάμε.
ΔΕΝ συγχωρούμε. 
ΔΕΝ ησυχάζουμε.

Αντώνης Ρέλλας
Σκηνοθέτης - ανάπηρος ακτιβιστής

Σχόλια