ΚΕΕΡΦΑ: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αγωνιστές και τους αλληλέγγυους!



Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αγωνιστές και τους αλληλέγγυους!

Άσυλο και στέγη, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες!

Συλλαλητήριο σήμερα 28 Ιούλη στις 6μμ, στα Προπύλαια

H αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση των κατειλημμένων χώρων που φιλοξενούσαν ταυτόχρονα και πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Στο Ορφανοτροφείο της Τούμπας, στη Λ. Νίκης και στην Κ. Ντηλ το πρωί της Τετάρτης.

Την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται την παροχή ασύλου στους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας να ξεφύγουν από τις βόμβες του πολέμου, και ρίχνει στα μαλακά τους 8 πραξικοπηματίες της Τουρκίας προχωράει σε μια επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε την εκκένωση της Βίλας Αμαλία πριν λίγα χρόνια από τους Σαμαροβενιζέλους.

Πίσω από τις εξαγγελίες για «δημοκρατία», και «μέτρα κοινωνικής προστασίας», η κυβέρνηση Τσίπρα κατρακυλάει στη συνέχιση των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι. Τώρα πλέον, κάνει γοργά βήματα για να συναντήσει την πολιτική των προκατόχων της και στα ζητήματα της δημοκρατίας.

Ο Μουζάλας ζητάει συγγνώμη από το Δένδια που δεν τον στήριξε στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών όταν αυτός ήταν υπουργός. Η «απλή αναλογική» διατηρεί το αντιδραστικό όριο του 3%. Η συνταγματική αναθεώρηση που προτείνει ο Τσίπρας, δίνει υπερεξουσίες στον πρόεδρο της δημοκρατίας, υπερεξουσίες που αντιπάλεψε όλο το κίνημα της μεταπολίτευσης.

Τώρα έρχεται η σειρά των καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη και ο Τόσκας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το Δένδια. Είναι διπλή πρόκληση, αυτός που διέταξε την εισβολή της αστυνομίας στις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη, να κάνει διάλεξη για άλλο τρόπο οργάνωσης του κινήματος, «συλλογικό και όχι αυτονομίστικο». 

Η εισβολή της αστυνομίας και οι συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τον δρόμο για να επαναλάβουν το ίδιο εγχείρημα και στην Αθήνα, στις καταλήψεις τόσο των προσφύγων και των αλληλέγγυων, όσο και πολιτικών χώρων.

Στηρίζουμε τις καταλήψεις των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στο Γενικό Πατησίων, στο CiyPlazza, στο σχολείο της Πρασσά στα Εξάρχεια, και όπου αλλού υπάρχουν.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, καταληψιών και αλληλέγγυων.

Απαιτούμε να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά ξενοδοχεία, κτίρια υπηρεσιών και άμεσους διορισμούς προσωπικού σε αυτά. Περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Να εγγραφούν σε σχολεία τα παιδιά των προσφύγων.


Σχόλια