Το Πακιστανικό Κοινοβούλιο απέρριψε το κάλεσμα της Σαουδικής Αραβίας για συμμαχία ενάντια στην Υεμένη


Το πακιστανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή (10/4/2015) συνέστησε στην κυβέρνηση να κρατηθεί έξω από τις συγκρούσεις στην Υεμένη απορρίπτοντας τις απαιτήσεις των Σαούντ για συμμετοχή του Ισλαμαμπάντ στη συμμαχία ενάντια ενάντια στο πιο φτωχό κράτος του Αραβικού κόσμου.

«Το πακιστανικό κοινοβούλιο... υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες από τη μεριά της κυβέρνησης του Πακιστάν προκειμένου να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση».

«(Το κοινοβούλιο) επιθυμεί το Πακιστάν να κρατήσει την ουδετερότητά του όσον αφορά τις συγκρούσεις στην Υεμένη προκειμένου να διαδραματίσει έναν προληπτικό διπλωματικό ρόλο προς την κατεύθυνση του τερματισμού της κρίσης».

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από διαβουλεύσεις πέντε ημερών πάνω στο ζήτημα της κρίσης στην Υεμένη, όπου η πλειοψηφία του νομοθετικού σώματος συνέστησε στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ να μην προχωρήσει στην αποστολή πακιστανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Το Πακιστάν προώθησε διπλωματικές προσπάθειες την περασμένη βδομάδα, πήρε πρωτοβουλίες για συναντήσεις με Τούρκους και Ιρανούς αξιωματούχους προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Με βάση την απόφαση της Παρασκευής η πακιστανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επαφές με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και με τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης με σκοπό την επιβολή κατάπαυσης του πυρός.


Σχόλια