Δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

 Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Αμποουζίντ Εμπάρακ το βράδυ της επίθεσης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  

μαρξιστικό βιβλιοπωλείο

Δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες: Στο Πέραμα Αττικής, ξημερώνοντας 12η/6/2012 και περί ώρα 03.10, οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ελένη-Χριστίνα Νικητοπούλου, Θωμάς Μαριάς και Μάρκος Ευγενικός ενεργώντας από κοινού με είκοσι (20) τουλάχιστον άτομα, προς το παρόν άγνωστα στις αρχές, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κάποια από αυτά μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, αφού προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγό τύπου ΒΑΝ και ένα τρίκυκλο) των Αιγυπτίων αλιεργατών, Α.Η.Μ, Α.Η.Α, A.H.S. και E.A, εισήλθαν στη μονοκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη αριθ.32, όπου αυτοί διέμεναν, τους εξύβρισαν και τους επιτέθηκαν.

Ένας εκ των δραστών φώναξε στα θύματα «τώρα θα μάθετε τι είναι η Χρυσή Αυγή» και «θα σας γ... τη μάνα που σας γέννησε». Ο Πανταζής είναι αποδεδειγμένα εκ των επικεφαλής της ΤΟ Περάματος της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Μαριάς και ο Παπαδόπουλος είναι επίσης καταγεγραμμένα μέλη της συγκεκριμένης ΤΟ.

Η επίθεση ήταν εξαιρετικά βίαιη και άριστα οργανωμένη κατά το πρότυπο των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Συγκεκριμένα:

α) Επίθεση με βαρύ οπλισμό: Οι δράστες κατέφθασαν με μηχανάκια, προκάλεσαν αρχικά φθορές στα οχήματα των θυμάτων και μετά στα ξύλινα παντζούρια και στα τζάμια των παραθύρων της μονοκατοικίας με σιδερένιους λοστούς και ξύλα, έριξαν μέσα στην κατοικία το περιεχόμενο (σκόνη) ενός πυροσβεστήρα και τον ίδιο τον πυροσβεστήρα και στη συνέχεια, όταν λόγω της αντίστασης των θυμάτων δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού όπου κοιμόταν ο Εμπάρακ Εμπουζίντ. Εκεί του επιτέθηκαν με ρόπαλα, ξύλα, καδρόνια και σιδερένιους λοστούς και τον τραυμάτισαν σοβαρά σε καίρια σημεία του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με συνέπεια αυτός να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στο σαγόνι του παθόντα. Η ως άνω ανθρωποκτόνος επίθεση διήρκεσε περίπου πέντε (5) λεπτά και ολοκληρώθηκε όταν δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της ομάδας, Αναστάσιο Πανταζή, να αποχωρήσουν από τον τόπο της επίθεσης.

β) Ιεραρχική οργάνωση της επίθεσης: Ο Αναστάσιος Πανταζής αναγνωρίστηκε ως επικεφαλής της επίθεσης και ήταν από αυτούς που φορούσαν μπλούζα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής. Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρα πριν την επίθεση, ο Βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Λαγός, υπεύθυνος του κόμματος στον Πειραιά και στο Πέραμα, σε συγκέντρωση σε καφετέρια στο Πέραμα μεταξύ άλλων δήλωσε: «...έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για θέματα που υπάρχουν εδώ στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι. Για όλα αυτά τα θέματα με τους Αιγύπτιους, που μπαίνουν, κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια τους όπως θέλουν, τα παίρνουν απ' όπου θέλουν και γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εμείς τους λέμε ότι από εδώ και στο εξής θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».
 

Σχόλια