Δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

 Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Αμποουζίντ Εμπάρακ το βράδυ της επίθεσης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  

μαρξιστικό βιβλιοπωλείο

Δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες: Στο Πέραμα Αττικής, ξημερώνοντας 12η/6/2012 και περί ώρα 03.10, οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ελένη-Χριστίνα Νικητοπούλου, Θωμάς Μαριάς και Μάρκος Ευγενικός ενεργώντας από κοινού με είκοσι (20) τουλάχιστον άτομα, προς το παρόν άγνωστα στις αρχές, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κάποια από αυτά μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, αφού προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγό τύπου ΒΑΝ και ένα τρίκυκλο) των Αιγυπτίων αλιεργατών, Α.Η.Μ, Α.Η.Α, A.H.S. και E.A, εισήλθαν στη μονοκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη αριθ.32, όπου αυτοί διέμεναν, τους εξύβρισαν και τους επιτέθηκαν.
 
Ένας εκ των δραστών φώναξε στα θύματα «τώρα θα μάθετε τι είναι η Χρυσή Αυγή» και «θα σας γ... τη μάνα που σας γέννησε». Ο Πανταζής είναι αποδεδειγμένα εκ των επικεφαλής της ΤΟ Περάματος της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Μαριάς και ο Παπαδόπουλος είναι επίσης καταγεγραμμένα μέλη της συγκεκριμένης ΤΟ.

Η επίθεση ήταν εξαιρετικά βίαιη και άριστα οργανωμένη κατά το πρότυπο των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Συγκεκριμένα:

α) Επίθεση με βαρύ οπλισμό: Οι δράστες κατέφθασαν με μηχανάκια, προκάλεσαν αρχικά φθορές στα οχήματα των θυμάτων και μετά στα ξύλινα παντζούρια και στα τζάμια των παραθύρων της μονοκατοικίας με σιδερένιους λοστούς και ξύλα, έριξαν μέσα στην κατοικία το περιεχόμενο (σκόνη) ενός πυροσβεστήρα και τον ίδιο τον πυροσβεστήρα και στη συνέχεια, όταν λόγω της αντίστασης των θυμάτων δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού όπου κοιμόταν ο Εμπάρακ Εμπουζίντ. Εκεί του επιτέθηκαν με ρόπαλα, ξύλα, καδρόνια και σιδερένιους λοστούς και τον τραυμάτισαν σοβαρά σε καίρια σημεία του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με συνέπεια αυτός να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στο σαγόνι του παθόντα. Η ως άνω ανθρωποκτόνος επίθεση διήρκεσε περίπου πέντε (5) λεπτά και ολοκληρώθηκε όταν δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της ομάδας, Αναστάσιο Πανταζή, να αποχωρήσουν από τον τόπο της επίθεσης.

β) Ιεραρχική οργάνωση της επίθεσης: Ο Αναστάσιος Πανταζής αναγνωρίστηκε ως επικεφαλής της επίθεσης και ήταν από αυτούς που φορούσαν μπλούζα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής. Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρα πριν την επίθεση, ο Βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Λαγός, υπεύθυνος του κόμματος στον Πειραιά και στο Πέραμα, σε συγκέντρωση σε καφετέρια στο Πέραμα μεταξύ άλλων δήλωσε: «...έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για θέματα που υπάρχουν εδώ στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι. Για όλα αυτά τα θέματα με τους Αιγύπτιους, που μπαίνουν, κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάνε τα ψάρια τους όπως θέλουν, τα παίρνουν απ' όπου θέλουν και γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Εμείς τους λέμε ότι από εδώ και στο εξής θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».
 

Σχόλια

Οι Μειονότητες στην Ελλάδα

Το τέλος των Βαλκανικών πολέμων, η συμφωνία του Νεϊγύ μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, διαμόρφωσαν την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό κράτος. Όχι μόνο μέσα από την προσάρτηση εδαφών αλλά και εθνοτήτων που μέχρι τότε ανήκαν στο τμήμα της πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια. Αυτή είναι η αρχή του πώς στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες καταπιεσμένες εθνικές μειονότητες, οι Τούρκοι και οι Πομάκοι της Θράκης, οι Μακεδόνες, κ.ά.

Γυναίκες ενάντια στον καπιταλισμό

100 χρόνια από τη θρυλική απεργία που διεκδικούσε “ψωμί και τριαντάφυλλα”, η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών είναι πιο στενά δεμένη παρά ποτέ με την πάλη των εργατών ενάντια στον καπιταλισμό, υποστηρίζει η Μαρία Στύλλου.

100 χρόνια από τη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ

Η Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ βοήθησε το ξέσπασμα της Γερμανικής Επανάστασης. Εκατομμύρια φαντάροι, εργάτες, εργάτριες έθεταν στον εαυτό τους το απλό ερώτημα: αφού οι «Ρώσοι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν τόσες θυσίες για την ειρήνη, τότε γιατί να συνεχιστεί ο πόλεμος; Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

170 χρόνια Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Ο Μαρξ κι ο Ένγκελς έγραψαν το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος για λογαριασμό της επαναστατικής οργάνωσης που ήταν μέλη. Στο δεύτερο συνέδριό της που έγινε τον Νοέμβρη του 1847 η Ένωση των Δικαίων μετονομάστηκε σε Ένωση των Κομμουνιστών και τους εξουσιοδότησε να εκθέσουν δημόσια σε ένα σύντομο κείμενο τις βασικές αρχές της αλλά και το άμεσο πρόγραμμα δράσης της. Το Μανιφέστο ήταν δηλαδή μια παρέμβαση στις εξελίξεις, όχι ένα κείμενο που προοριζόταν για τους μακρινούς απογόνους στο μέλλον. Κι οι εξελίξεις «μύριζαν μπαρούτι», ήδη πριν τα τέλη του 1847, η Ευρώπη ολόκληρη έμοιαζε με ηφαίστειο που ετοιμαζόταν να εκραγεί. Το Μανιφέστο «βγήκε» από το τυπογραφείο στις 21 Φλεβάρη.

Ιμπεριαλισμός και Πόλεμος

Ο κύριος μηχανισμός που υιοθετήθηκε από τον καπιταλισμό στο τέλος του περασμένου αιώνα ήταν η επέκταση πέρα από τα αρχικά κέντρα του συστήματος στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, μια διαδικασία που έγινε γνωστή με τον όρο "ιμπεριαλισμός".