Η Φτώχεια, ο Πόλεμος, οι Φασίστες και η Ισλαμοφοβία



Προφανώς υπάρχει αυτό το στοιχείο -ο καθένας το αντιλαμβάνεται- ότι αυτό που συμβαίνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι κάτι φριχτό. Είναι μία φριχτή ιστορία απ' την αρχή μέχρι το τέλος, η ιστορία των προσφύγων και των μεταναστών. 

Τις περισσότερες φορές -ή μάλλον πάντοτε- ξεκινάει από τη φτώχεια ή τον πόλεμο. Μετά, ατέλειωτος ποδαρόδρομος, λεφτά για να πληρώσεις τους διακινητές κι, άμα γλιτώσεις τον πνιγμό στα θαλάσσια σύνορα, κυνήγι απ' την αστυνομία -γιατί δεν έχεις χαρτιά- ή τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής -γιατί αυτή είναι μια δουλειά για ναζί δολοφόνους -κι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Μιχαλολιάκος- (που χθες, απ' ότι φαίνεται, έλειψε πολύ στην κα. Κωνσταντοπούλου, την πρόεδρο της Βουλής), όπως το ξέρουν πολύ καλά και όσοι τους κάλυπταν ή τους καλύπτουν και συνεργάστηκαν μαζί τους ή συνεργάζονται ακόμη.

Υπάρχει όμως κι ένα στοιχείο βαθύτερο -ή μάλλον έτσι το θέλουν να φαίνεται όσοι υπηρετούν αυτό το σύστημα. Είναι ότι για να κάνουν αυτό τον πόλεμο, για να βομβαρδίσουν τις χώρες αυτών των ανθρώπων, οι ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ ξοδεύουν τεράστια ποσά (κεφάλαια) σαν αυτά που μαζεύουν οι τράπεζες απ' το ξεζούμισμα των εργαζόμενων με τα Μνημόνια. Καταστρέφουν υποδομές (επενδυμένα κεφάλαια), γκρεμίζουν τα σπίτια των ανθρώπων, θάβουν ολόκληρες πόλεις κάτω απ' τα ερείπια, που οι άνθρωποι τα σκάβουν με τα νύχια τους για να ανασύρουν επιζώντες. Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στην ίδια τάξη μ' εμάς, έχουν την ίδια θέση σ' αυτό το σύστημα. Τα συμφέροντα μας είναι κοινά. Οι αγώνες μας είναι οι κοινοί αγώνες μιας παγκόσμιας δύναμης, που παράγει όλο τον πλούτο που οι καπιταλιστές απομυζούν και ρημάζουν.

Στην Ευρώπη της κρίσης ακροδεξιά ρατσιστικά και φασιστικά κόμματα αποκτούν μαζική απεύθυνση. Προβάλλουν τις δικές τους "απαντήσεις" που φτάνουν ως τη φρίκη των Νταχάου και των Άουσβιτς, της βιομηχανίας θανάτου των Ναζί. Στοχοποιούν τους Μουσουλμάνους, όχι μόνο επειδή είναι "παράνομοι" -εύκολη λεία για την εργοδοτική τρομοκρατία- (ο Χεζίρ στη Ρόδο: για "20 ευρώ μεροκάματο" διεστραμμένοι χρυσαυγίτες, απόγονοι των ΕΣΑτζήδων, τον αναισθητοποίησαν με σπρέι, τον βίασαν μ' ένα σπασμένο ποτήρι και τον παράτησαν σε μια... εκκλησία) ή επειδή απλά είναι "ξένοι" (ω τι χρεοκοπία του πολυπολιτισμού, που θα 'λεγε κι η Μέρκελ, τι πρωτότυπο για φασίστες θα λέγαμε εμείς), αλλά κι επειδή είναι τάχα πιθανοί "τρομοκράτες". "Τζιχαντιστές", βλέπε Charlie Hebdo, βλέπε αποκεφαλισμούς ανθρώπων με τις πορτοκαλί στολές του Γκουαντάναμο. Αυτό είναι η Ισλαμοφοβία. Ξαφνικά βλέπεις παντού "τζιχαντιστές", όπως παλιότερα έβλεπες παντού Εβραίους.

Σχόλια