Πολιτικές Εξελίξεις & Αντικαπιταλιστική Προοπτική


ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΜΑΤ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Νέα πρόκληση χθες από τα ανασχηματισμένα σκουπίδια της κυβέρνησης με σεκιουριτά της ΝΕΡΙΤ να μαχαιρώνει στο χέρι το Γαβρίλο Κασσιμάτη, γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ και λίγες ώρες μετά να αφήνεται ελεύθερος. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όμως, συνεχίζουν τον αγώνα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με νέο θάρρος μετά την τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου έξω από το Ραδιομέγαρο για τον 1 χρόνο από το «μαύρο» και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων και στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και τη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ.

Αλύγιστες οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, που βρίσκονται εδώ και 9 μήνες στους δρόμους, συνεχίζουν ανυποχώρητα, έχοντας κατασκηνώσει και μετατρέψει σε κέντρο αγώνα το Υπουργείο Οικονομικών, και παρά την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη και την κτηνώδη βία των ΜΑΤ που αντιμετωπίζουν καθημερινά, δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω μέχρι να δικαιωθούν.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι σχολικοί φύλακες, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί που παλεύουν για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, μαζί με μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες.

Οι εκπαιδευτικοί που παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς, ενώ ταυτόχρονα δίνουν μάχη μαζί με τους γονείς, για να μην περάσει το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων που θα σημάνει νέες διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και παιδιά στοιβαγμένα στις αίθουσες. Μαζί με τους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην περάσει η «αξιολόγηση» του Μητσοτάκη που θα σημάνει μόνο μαζικές απολύσεις και καθεστώς χειραγώγησης.

Οι υγειονομικοί καλούν σε απεργία στις 18 Ιούνη κόντρα στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας, τις ελλείψεις και την εντατικοποίηση της εργασίας στα νοσοκομεία, που άφησε «προίκα» ο απερχόμενος φασίστας υπουργός στο φασίστα διάδοχό του, που διορίστηκε για να επιβάλλει νέο τσεκούρι και τη λογική του κέρδους στη δημόσια υγεία, απαιτώντας από τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και να κλιμακώσουν σε απεργία διαρκείας.

Τώρα είναι η ώρα να ξαναβγάλουμε στους δρόμους την πραγματική δύναμη που μπορεί να τους ανατρέψει, τους ενωμένους απεργιακούς αγώνες όλων των εργαζόμενων για να σαρώσουμε αυτή τη θλιβερή μειοψηφική κυβέρνηση που δίνει τα πάντα στους τραπεζίτες και το μόνο που μένει για μας είναι ΜΑΤ, απολύσεις, περικοπές, φοροεπιδρομές, επιθέσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, Φαρμακονήσια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στηρίζουμε την Πανυγειονομική Απεργία στις 18 Ιούνη και καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις και Αντικαπιταλιστική Προοπτική», που θα γίνει την ίδια μέρα στο Εργατικό Κέντρο στις 7μμ με ομιλήτρια τη Νίκη Αργύρη από το Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ.
 

Σχόλια