Όχι άλλο τσεκούρι στην Υγεία - Απεργία 18/6

18/6 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
συγκέντρωση 12μεσ υπ.υγείας
    Να την απλώσουμε σε όλο το δημόσιο
    Να κλιμακώσουμε μέχρι να τελειώσουμε
    με την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου

Στις 18 Ιούνη απεργούμε πανελλαδικά σε όλη την υγεία. Η μαζική επιτυχία και το άπλωμα της απεργίας μπορεί να γίνει αφετηρία για ένα απεργιακό ξεσηκωμό διαρκείας στην υγεία αλλά και σε όλο το δημόσιο, για να σαρώσουμε τα μέτρα των αξιολογήσεων, των απολύσεων και περικοπών, το νέο γύρο κλεισιμάτων και ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση παρόλο το στραπάτσο και τη μαζική αποδοκιμασία στις πρόσφατες εκλογές, με ανασχηματισμό ή όχι, με νέους ή παλιούς υπουργούς θα συνεχίσει να υλοποιεί τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.

Στα νοσοκομεία τα λεφτά των ετήσιων προϋπολογισμών στερεύουν. Η έλλειψη προσωπικού φτάνει την εντατικοποίηση στο κόκκινο και τη λειτουργία των νοσοκομείων στα οριά τους. Μπροστά μας έρχεται νέος γύρος απο συγχωνεύσεις καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κρεβατιών, κλινικών και οργανικών Θέσεων. Ενω η ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών απλώνεται και επιταχύνεται, τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται να βάλουν τη λογική του κέρδους ακόμα πιο βαθιά στην δημόσια υγεία και το κόστος στην τσέπη των ασθενών.

Η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη έχει ήδη προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων στην υγεία αλλά και σε όλο το δημόσιο, πυροδοτώντας τη μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και την υιοθέτηση αγωνιστικών αποφάσεων.

Η ανατροπή αυτών των σχεδίων από τους αγώνες μας είναι μονόδρομος και ξεκινάει εδώ και τώρα.

Στις 11 Ιουνίου ένα χρόνο από «το μαύρο» στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα και μας καλούν σε πανεργατική κινητοποίηση, μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους σχολικούς φύλακες, τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, μαζί με μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες.
Στην παιδεία οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στις επάλξεις για να μην απολυθεί κανένας ταυτόχρονα δίνουν μάχη μαζί με τους γονείς, για να μην περάσει το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων που θα σημάνει νέες διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και παιδιά στοιβαγμένα στις αίθουσες.

Η πανυγειονομική απεργία στις 18 Ιούνη μπορεί να γίνει απεργιακός σταθμός για όλα τα εργατικά κομάτια που παλεύουν. Όλοι αυτοί οι κλάδοι χρειάζεται να συνεχίσουν να συντονίζουν τα βήματα τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, απλώνοντας το απεργιακό μέτωπο. Στους δήμους, στα σχολεία, στα υπουργεία, χτίζοντας από τα κάτω το συντονισμό που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αρνούνται. Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε απο τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και να κλιμακώσουν σε διαρκείας.

Πρώτο βήμα η επιτυχία της απεργίας στις 18 Ιούνη. Να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας με συνελεύσεις, περιοδείες, μαζέματα επιτροπών αγώνα. Να οργανώσουμε την περιφρούρηση και την μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση 12μεσ στο υπ.υγείας.

Αλλά και να δώσουμε συνέχεια, κλιμακώνοντας με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στην υγεία, απλώνοντας το συντονισμό απο τα κάτω των νοσοκομείων μας, αλλά και με τους υπόλοιπους κλάδους του δημοσίου.
 
Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, να αποτελειώσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την απαγόρευση των απολύσεων, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο εκεί, στα νοσοκομεία και σε όλη την κοινωνία.

 

Σχόλια