DSIP: Οι δολοφόνοι των εργατών πρέπει να πεταχτούν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!


Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (DSIP):
Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Πρέπει Να Φύγουν!


  Έγκλημα διαπράχθηκε στη Σόμα από την κυβέρνηση και τ’ αφεντικά. Αυτό δεν ήταν ατύχημα, αλλά μαζική δολοφονία, που διαπράχθηκε ανοιχτά και δημόσια. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για 284 νεκρούς ανθρακωρύχους, αλλά υπάρχουν όπως ξέρουμε πολλοί ακόμη που δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι αποδοκιμασίες του Πρωθυπουργού Ερντογάν από συγγενείς των ανθρακωρύχων και οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν σ’ όλη τη χώρα δείχουν ότι η οργή που στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση ολοένα μεγαλώνει, εξαπλώνεται και σκληραίνει.

Οι προσβλητικές δηλώσεις του Ερντογάν στη Σόμα, οι κλοτσιές ενός συμβούλου του προς ένα συγγενή ανθρακωρύχου, και οι γροθιές του ίδιου του Ερντογάν στο πρόσωπο ενός άλλου δείχουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χτύπησε κι άλλους ανθρώπους ενώ περιφέρονταν με το στρατό των μπράβων του. Χτυπώντας συγγενείς και φίλους ανθρακωρύχων που έχασαν τη ζωή τους και προσβάλλοντας το λαό της Σόμα ο Ερντογάν, που θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος στις επόμενες εκλογές, αποδεικνύει δεν αξίζει να είναι ούτε και πρωθυπουργός.

Οι δολοφόνοι των εργατών πρέπει να πεταχτούν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

Τ’ αφεντικά της Soma Holding που ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε αμέλεια από μέρους τους πρέπει να δικαστούν.

Ο Υπουργός Ενέργειας που έπλεκε το εγκώμιο των αφεντικών της Σόμα πέρυσι και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι υπουργοί είναι συνένοχοι.

Μαζί μ’ αυτούς τους υπουργούς, ο Πρωθυπουργός που αποκάλεσε το λαό της Σόμα «ανήθικο», που μοίρασε απειλές και γροθιές, πρέπει κι αυτός να φύγει.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει και οι δολοφόνοι δε θα μείνουν ατιμώρητοι είναι η ενιαία μαζική δράση των εργατών.

Το DSIP θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να εξασφαλίσει την ενιαία δράση όλων των εργατικών οργανώσεων και για να χτίσει μια μαζική καμπάνια που ενώσει όλους όσους νιώθουν οργή για τις δολοφονίες.
 
DSIP (Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα)
16.05.2014

Σχόλια