5 Μάη δικάζεται στην Ευελπίδων η πανεπιστημιακός Μ.Ματρή με μήνυση του "αθώου" και "συκοφαντημένου" εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής: Όλοι Εκεί!


Ανακοίνωση του Δικτύου Πανεπιστημιακών
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Όλοι στη δίκη της πανεπιστημιακού Μαίρης Μαυρή μετά από μήνυση Η. Κασιδιάρη - Δευτέρα 5 Μαΐου ώρα 9:00 πμ
 
Τη Δευτέρα 5 Μαΐου ορίστηκε η δίκη της συναδέλφου Μαίρης Μαυρή – Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή η συνάδελφος ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων  που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.


Η συνάδελφος είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Η. Κ. και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.


Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης  αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».


Η συνάδελφος Μαίρη Μαυρή έπραξε το αυτονόητο για μια εγκληματική πράξη που είδε να συμβαίνει μέσα σε χώρο του Πανεπιστημίου της και σήμερα παραπέμπεται σε δίκη μετά από  μήνυση πρωτεργάτη της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Δε θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη!


Πρέπει να είμαστε εκεί!


Δευτέρα 5 Μαΐου, ώρα 9:00 πμ, κτίριο 12, Δικαστήρια πρώην Ευελπίδων


ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Σχόλια

Ο Φασισμός και ο στρατηγικός προσανατολισμός στην πάλη ενάντιά του Παντελής Πουλιόπουλος


Θρησκεία και κινήματα Νίκος Λούντος


Η Γκουέρνικα του Πικάσο Σκοτ Τζόνσον