Το κλείσιμο της ΕΡΤ και ο κ.Μπαλτάκος...

 
Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση του λουκέτου της  ΕΡΤ μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας μεταξύ των κυρίων Κασιδιάρη και Μπαλτάκου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσουκαλης υπενθύμισε διάλογο που είχε  με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.  Ο  Τ. Μπαλτάκος στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο συσκέψεις των 3 αρχηγών, Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Φ. Κουβέλη, τον Ιούνιο του 2013, είχε διαμηνύσει στον Ν. Τσουκαλη πως ο αρχηγός της ΝΔ θα έκανε εκλογές και θα  συγκυβερνούσε με τη ΧΑ!  
Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ έκλεισε με απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφέροντας πως προκαλείται ζημία στο ελληνικό δημόσιο. Προηγήθηκε η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου , η οποία στη συνέχεια ποτέ δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή!

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της ζητά να ανοίξει ξανά η  ΕΡΤ.  Η  ομοσπονδία των δημοσιογράφων αναφέρει πως ο πρώην  γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, ήταν ο εμπνευστής και συντάκτης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθέτησαν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και επέβαλαν το «μαύρο» της ΕΡΤ. Η ΠΟΕΣΥ διατυπώνει εκ νέου τη θέση πως “εκτός από αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική, η «μαύρη» ΠΝΠ ήταν μια ξεκάθαρη ακροδεξιά φιμωτική απάνθρωπη παρέμβαση” . 

Επιπλέον μετά “και την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων «μορφωμάτων» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση” η Ομοσπονδία κρίνει πως είναι “πλέον επιτακτική την υποχρέωση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη μοιραία ΠΝΠ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της, εδώ και τώρα.”

http://media-industry.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6853.html 

Σχόλια

Οι Μειονότητες στην Ελλάδα

Το τέλος των Βαλκανικών πολέμων, η συμφωνία του Νεϊγύ μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, διαμόρφωσαν την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό κράτος. Όχι μόνο μέσα από την προσάρτηση εδαφών αλλά και εθνοτήτων που μέχρι τότε ανήκαν στο τμήμα της πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια. Αυτή είναι η αρχή του πώς στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες καταπιεσμένες εθνικές μειονότητες, οι Τούρκοι και οι Πομάκοι της Θράκης, οι Μακεδόνες, κ.ά.

Γυναίκες ενάντια στον καπιταλισμό

100 χρόνια από τη θρυλική απεργία που διεκδικούσε “ψωμί και τριαντάφυλλα”, η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών είναι πιο στενά δεμένη παρά ποτέ με την πάλη των εργατών ενάντια στον καπιταλισμό, υποστηρίζει η Μαρία Στύλλου.

100 χρόνια από τη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ

Η Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ βοήθησε το ξέσπασμα της Γερμανικής Επανάστασης. Εκατομμύρια φαντάροι, εργάτες, εργάτριες έθεταν στον εαυτό τους το απλό ερώτημα: αφού οι «Ρώσοι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν τόσες θυσίες για την ειρήνη, τότε γιατί να συνεχιστεί ο πόλεμος; Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

170 χρόνια Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Ο Μαρξ κι ο Ένγκελς έγραψαν το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος για λογαριασμό της επαναστατικής οργάνωσης που ήταν μέλη. Στο δεύτερο συνέδριό της που έγινε τον Νοέμβρη του 1847 η Ένωση των Δικαίων μετονομάστηκε σε Ένωση των Κομμουνιστών και τους εξουσιοδότησε να εκθέσουν δημόσια σε ένα σύντομο κείμενο τις βασικές αρχές της αλλά και το άμεσο πρόγραμμα δράσης της. Το Μανιφέστο ήταν δηλαδή μια παρέμβαση στις εξελίξεις, όχι ένα κείμενο που προοριζόταν για τους μακρινούς απογόνους στο μέλλον. Κι οι εξελίξεις «μύριζαν μπαρούτι», ήδη πριν τα τέλη του 1847, η Ευρώπη ολόκληρη έμοιαζε με ηφαίστειο που ετοιμαζόταν να εκραγεί. Το Μανιφέστο «βγήκε» από το τυπογραφείο στις 21 Φλεβάρη.

Ιμπεριαλισμός και Πόλεμος

Ο κύριος μηχανισμός που υιοθετήθηκε από τον καπιταλισμό στο τέλος του περασμένου αιώνα ήταν η επέκταση πέρα από τα αρχικά κέντρα του συστήματος στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, μια διαδικασία που έγινε γνωστή με τον όρο "ιμπεριαλισμός".