Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και ο κ.Μπαλτάκος...

 
Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση του λουκέτου της  ΕΡΤ μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας μεταξύ των κυρίων Κασιδιάρη και Μπαλτάκου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσουκαλης υπενθύμισε διάλογο που είχε  με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.  Ο  Τ. Μπαλτάκος στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο συσκέψεις των 3 αρχηγών, Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Φ. Κουβέλη, τον Ιούνιο του 2013, είχε διαμηνύσει στον Ν. Τσουκαλη πως ο αρχηγός της ΝΔ θα έκανε εκλογές και θα  συγκυβερνούσε με τη ΧΑ!  
Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ έκλεισε με απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφέροντας πως προκαλείται ζημία στο ελληνικό δημόσιο. Προηγήθηκε η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου , η οποία στη συνέχεια ποτέ δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή!

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της ζητά να ανοίξει ξανά η  ΕΡΤ.  Η  ομοσπονδία των δημοσιογράφων αναφέρει πως ο πρώην  γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, ήταν ο εμπνευστής και συντάκτης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθέτησαν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και επέβαλαν το «μαύρο» της ΕΡΤ. Η ΠΟΕΣΥ διατυπώνει εκ νέου τη θέση πως “εκτός από αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική, η «μαύρη» ΠΝΠ ήταν μια ξεκάθαρη ακροδεξιά φιμωτική απάνθρωπη παρέμβαση” . 

Επιπλέον μετά “και την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων «μορφωμάτων» για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση” η Ομοσπονδία κρίνει πως είναι “πλέον επιτακτική την υποχρέωση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη μοιραία ΠΝΠ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της, εδώ και τώρα.”

http://media-industry.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6853.html 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρξισμός και φεμινισμός σήμερα

Judith Orr, International Socialism, Issue 127


Η διεθνιστική παράδοση στα Βαλκάνια: «Τα λάβαρα ήσαν όλα ερυθρά...»

H Aριστερά χρειάζεται μια διεθνιστική πολιτική για να αντιπαλέψει τον ιμπεριαλισμό. O Λέανδρος Mπόλαρης παρουσιάζει τις ρίζες αυτής της παράδοσης στα Bαλκάνια.

Τα Βαλκάνια έχουν μια αιματοβαμμένη παράδοση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εθνικιστικών συγκρούσεων ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις. Διαθέτουν, όμως, και μια πλούσια διεθνιστική παράδοση, από τις αρχές κιόλας του 20ου αιώνα. Για να ακριβολογούμε, ο ρίζες της αριστεράς στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια είναι αντιπολεμικές, διεθνιστικές, επαναστατικές. Αυτές οι «ρίζες» απλώθηκαν, επηρέασαν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες. 

Όταν ξέσπασε για παράδειγμα ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Δεύτερη Διεθνής και τα μεγαλύτερα σοσιαλιστικά κόμματα στον κόσμο, όπως το γερμανικό, πρόδωσαν τις αντιπολεμικές διακηρύξεις τους και τάχτηκαν το καθένα στο πλευρό της δικιάς του άρχουσας τάξης. Υπήρχαν τρία κόμματα που κράτησαν μια ξεκάθαρη αντιπολεμική, διεθνιστική στάση. Το ένα, το γνωστότερο, ήταν οι μπολσεβίκοι του Λένιν στη Ρωσία. 

Τ…

Γιατί το Ισραήλ είναι ρατσιστικό κράτος

Οι υποστηριχτές του Ισραήλ λένε ότι είναι "αντισημιτισμός" να αποκαλείς το Ισραήλ ρατσιστικό. Θέλουν να αποσιωπήσουν τη δίκαιη κατακραυγή του θεσμικού ρατσισμού του ενάντια στους Παλαιστίνιους. Η Σάρα Μπέιτς και ο Τόμας Τένγκελι-Έβανς εξηγούν γιατί το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους - και γιατί ο ρατσισμός είναι σύμφυτος με το κράτος από την ίδρυσή του το 1948.
Τι είναι ο Σιωνισμός;

Ο Σιωνισμός είναι η ιδρυτική ιδεολογία του Ισραήλ. Αναδύθηκε σαν απάντηση στον αντισημιτισμό της Ευρώπης στα τέλη του 19ου αιώνα. 

Στην Τσαρική Ρωσία το καθεστώς χρησιμοποιούσε τους Εβραίους σαν βολικούς αποδιοπομπαίους τράγους. Χιλιάδες Εβραίοι σκοτώθηκαν σε πογκρόμ που υποστηρίζονταν από το κράτος. Οι Σιωνιστές επιχειρηματολογούσαν υπέρ της εγκατάλειψης των χωρών όπου υφίσταντο διώξεις και της εγκαθίδρυσης ενός αποκλειστικά Εβραϊκού κράτους. Αλλά από μόνο του το γεγονός ότι ο Σιωνισμός ήταν απάντηση στην καταπίεση, δεν τον καθιστά κιόλας προοδευτικό.

Η λογική του Σιωνισμού βλέπει τον αντισημιτ…