ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ "ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ"

https://www.youtube.com/watch?v=Chrd2V3rm6w ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
Οι εργάτες της εταιρείας καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τους 2 θανάτους συναδέλφων τους σε εργατικά ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν όσο χρειαστεί στο εργοστάσιο περιφρουρώντας την απεργία τους. Το βίντεο καταλήγει με την ορκομωσία της Απεργιακής Επιτροπής.

 
Οι εργάτες στην "Γενική Ανακυκλώσεως Α.Ε", , στην πλειοψηφία τους μετανάστες, βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Την Πέμπτη 3/4, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου και πραγματοποίησαν διαδήλωση μέσα στο εργοστάσιο. Ακολούθησε γενική συνέλευση όπου αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας κι εξελέγη απεργιακή επιτροπή. Δείτε τι μας είπαν οι απεργοί για τις συνθήκες εργασίας και τους λόγους της απεργίας.

κάμερα/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος, Στέλιος Μιχαηλίδης / Εργατική Αλληλεγγύη


«Όχι σε  νέα «Μανωλάδα» στο εργοστάσιο Γενικής Ανακυκλώσεως. Να πάρουν θέση Καμίνης και ΚΕΔΕ
«H ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζόμενων στην Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ του Δ. Λαζόπουλου. Πρόκειται για «συνθήκες Μανωλάδας». Εκατόν πενήντα εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και η εργοδοσία εκβιάζει με αναγκαστικές άδειες ενώ άρχισε και τις απολύσεις.
Αποδέχονται τις μεθοδεύσεις του κ. Λαζόπουλου  που μπορεί να οδηγούν  σε κλείσιμο την εταιρία με τους εργάτες απλήρωτους; Είναι άραγε ως πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης στις εταιρίες που αναλαμβάνουν υλικά με επιδότηση; Διεκδικεί ο κ. Λαζόπουλος μερίδιο συμμετοχής σε νέες εταιρίες στο χώρο των σκουπιδιών;
Σε κάθε περίπτωση η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της ανακύκλωσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Τα εργοστάσια πρέπει να περάσουν στο κράτος και πρέπει να μπει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την απλήρωτη εργασία και τις παραβιάσεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που οδήγησαν ήδη σε δύο θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβει στηρίζοντας τους εργαζόμενους και το δημόσια χαραχτήρα της αποκομιδής και ανακύκλωσης.»
 
Πέτρος Κωνσταντίνου, Υποψήφιος Δήμαρχος με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"Σχόλια

Οι Μειονότητες στην Ελλάδα

Το τέλος των Βαλκανικών πολέμων, η συμφωνία του Νεϊγύ μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, διαμόρφωσαν την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό κράτος. Όχι μόνο μέσα από την προσάρτηση εδαφών αλλά και εθνοτήτων που μέχρι τότε ανήκαν στο τμήμα της πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια. Αυτή είναι η αρχή του πώς στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες καταπιεσμένες εθνικές μειονότητες, οι Τούρκοι και οι Πομάκοι της Θράκης, οι Μακεδόνες, κ.ά.

Γυναίκες ενάντια στον καπιταλισμό

100 χρόνια από τη θρυλική απεργία που διεκδικούσε “ψωμί και τριαντάφυλλα”, η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών είναι πιο στενά δεμένη παρά ποτέ με την πάλη των εργατών ενάντια στον καπιταλισμό, υποστηρίζει η Μαρία Στύλλου.

100 χρόνια από τη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ

Η Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ βοήθησε το ξέσπασμα της Γερμανικής Επανάστασης. Εκατομμύρια φαντάροι, εργάτες, εργάτριες έθεταν στον εαυτό τους το απλό ερώτημα: αφού οι «Ρώσοι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν τόσες θυσίες για την ειρήνη, τότε γιατί να συνεχιστεί ο πόλεμος; Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

170 χρόνια Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Ο Μαρξ κι ο Ένγκελς έγραψαν το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος για λογαριασμό της επαναστατικής οργάνωσης που ήταν μέλη. Στο δεύτερο συνέδριό της που έγινε τον Νοέμβρη του 1847 η Ένωση των Δικαίων μετονομάστηκε σε Ένωση των Κομμουνιστών και τους εξουσιοδότησε να εκθέσουν δημόσια σε ένα σύντομο κείμενο τις βασικές αρχές της αλλά και το άμεσο πρόγραμμα δράσης της. Το Μανιφέστο ήταν δηλαδή μια παρέμβαση στις εξελίξεις, όχι ένα κείμενο που προοριζόταν για τους μακρινούς απογόνους στο μέλλον. Κι οι εξελίξεις «μύριζαν μπαρούτι», ήδη πριν τα τέλη του 1847, η Ευρώπη ολόκληρη έμοιαζε με ηφαίστειο που ετοιμαζόταν να εκραγεί. Το Μανιφέστο «βγήκε» από το τυπογραφείο στις 21 Φλεβάρη.

Ιμπεριαλισμός και Πόλεμος

Ο κύριος μηχανισμός που υιοθετήθηκε από τον καπιταλισμό στο τέλος του περασμένου αιώνα ήταν η επέκταση πέρα από τα αρχικά κέντρα του συστήματος στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, μια διαδικασία που έγινε γνωστή με τον όρο "ιμπεριαλισμός".