Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ "ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ"

https://www.youtube.com/watch?v=Chrd2V3rm6w ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
Οι εργάτες της εταιρείας καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τους 2 θανάτους συναδέλφων τους σε εργατικά ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν όσο χρειαστεί στο εργοστάσιο περιφρουρώντας την απεργία τους. Το βίντεο καταλήγει με την ορκομωσία της Απεργιακής Επιτροπής.

 
Οι εργάτες στην "Γενική Ανακυκλώσεως Α.Ε", , στην πλειοψηφία τους μετανάστες, βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Την Πέμπτη 3/4, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου και πραγματοποίησαν διαδήλωση μέσα στο εργοστάσιο. Ακολούθησε γενική συνέλευση όπου αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας κι εξελέγη απεργιακή επιτροπή. Δείτε τι μας είπαν οι απεργοί για τις συνθήκες εργασίας και τους λόγους της απεργίας.

κάμερα/ρεπορτάζ: Κυριάκος Μπάνος, Στέλιος Μιχαηλίδης / Εργατική Αλληλεγγύη


«Όχι σε  νέα «Μανωλάδα» στο εργοστάσιο Γενικής Ανακυκλώσεως. Να πάρουν θέση Καμίνης και ΚΕΔΕ
«H ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζόμενων στην Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ του Δ. Λαζόπουλου. Πρόκειται για «συνθήκες Μανωλάδας». Εκατόν πενήντα εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και η εργοδοσία εκβιάζει με αναγκαστικές άδειες ενώ άρχισε και τις απολύσεις.
Αποδέχονται τις μεθοδεύσεις του κ. Λαζόπουλου  που μπορεί να οδηγούν  σε κλείσιμο την εταιρία με τους εργάτες απλήρωτους; Είναι άραγε ως πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης στις εταιρίες που αναλαμβάνουν υλικά με επιδότηση; Διεκδικεί ο κ. Λαζόπουλος μερίδιο συμμετοχής σε νέες εταιρίες στο χώρο των σκουπιδιών;
Σε κάθε περίπτωση η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της ανακύκλωσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Τα εργοστάσια πρέπει να περάσουν στο κράτος και πρέπει να μπει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την απλήρωτη εργασία και τις παραβιάσεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που οδήγησαν ήδη σε δύο θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.
Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβει στηρίζοντας τους εργαζόμενους και το δημόσια χαραχτήρα της αποκομιδής και ανακύκλωσης.»
 
Πέτρος Κωνσταντίνου, Υποψήφιος Δήμαρχος με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρξισμός και φεμινισμός σήμερα

Judith Orr, International Socialism, Issue 127


Η διεθνιστική παράδοση στα Βαλκάνια: «Τα λάβαρα ήσαν όλα ερυθρά...»

H Aριστερά χρειάζεται μια διεθνιστική πολιτική για να αντιπαλέψει τον ιμπεριαλισμό. O Λέανδρος Mπόλαρης παρουσιάζει τις ρίζες αυτής της παράδοσης στα Bαλκάνια.

Τα Βαλκάνια έχουν μια αιματοβαμμένη παράδοση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εθνικιστικών συγκρούσεων ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις. Διαθέτουν, όμως, και μια πλούσια διεθνιστική παράδοση, από τις αρχές κιόλας του 20ου αιώνα. Για να ακριβολογούμε, ο ρίζες της αριστεράς στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια είναι αντιπολεμικές, διεθνιστικές, επαναστατικές. Αυτές οι «ρίζες» απλώθηκαν, επηρέασαν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες. 

Όταν ξέσπασε για παράδειγμα ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Δεύτερη Διεθνής και τα μεγαλύτερα σοσιαλιστικά κόμματα στον κόσμο, όπως το γερμανικό, πρόδωσαν τις αντιπολεμικές διακηρύξεις τους και τάχτηκαν το καθένα στο πλευρό της δικιάς του άρχουσας τάξης. Υπήρχαν τρία κόμματα που κράτησαν μια ξεκάθαρη αντιπολεμική, διεθνιστική στάση. Το ένα, το γνωστότερο, ήταν οι μπολσεβίκοι του Λένιν στη Ρωσία. 

Τ…

Γιατί το Ισραήλ είναι ρατσιστικό κράτος

Οι υποστηριχτές του Ισραήλ λένε ότι είναι "αντισημιτισμός" να αποκαλείς το Ισραήλ ρατσιστικό. Θέλουν να αποσιωπήσουν τη δίκαιη κατακραυγή του θεσμικού ρατσισμού του ενάντια στους Παλαιστίνιους. Η Σάρα Μπέιτς και ο Τόμας Τένγκελι-Έβανς εξηγούν γιατί το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους - και γιατί ο ρατσισμός είναι σύμφυτος με το κράτος από την ίδρυσή του το 1948.
Τι είναι ο Σιωνισμός;

Ο Σιωνισμός είναι η ιδρυτική ιδεολογία του Ισραήλ. Αναδύθηκε σαν απάντηση στον αντισημιτισμό της Ευρώπης στα τέλη του 19ου αιώνα. 

Στην Τσαρική Ρωσία το καθεστώς χρησιμοποιούσε τους Εβραίους σαν βολικούς αποδιοπομπαίους τράγους. Χιλιάδες Εβραίοι σκοτώθηκαν σε πογκρόμ που υποστηρίζονταν από το κράτος. Οι Σιωνιστές επιχειρηματολογούσαν υπέρ της εγκατάλειψης των χωρών όπου υφίσταντο διώξεις και της εγκαθίδρυσης ενός αποκλειστικά Εβραϊκού κράτους. Αλλά από μόνο του το γεγονός ότι ο Σιωνισμός ήταν απάντηση στην καταπίεση, δεν τον καθιστά κιόλας προοδευτικό.

Η λογική του Σιωνισμού βλέπει τον αντισημιτ…