Εργατικά: 1-7 Απρίλη 2014

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση του Εργατικού Κινήματος



1/4: Αθώωση των 9 σχολικών φυλάκων που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβρη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες έξω από υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.
Τρεις συγκεντρώσεις-πορείες ενάντια στη σύνοδο υπουργών οικονομικών (Ecofin) παρά την απαγόρευση: ΣΥΡΙΖΑ και σωματείων εργαζομένων στην πλ. Κλαυθμώνος, ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στην Ομόνοια και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Λαϊκή Αντίσταση και Σχέδιο Β', στα Προπύλαια. Το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ που είχαν κλείσει το δρόμο. Ακολούθησαν τυφλές καταδρομικές επιθέσεις ΔΕΛΤΑδων μέχρι αργά το βράδυ.
3/4: Έναρξη απεργίας στη Γενικής Ανακύκλωσης με κύριο αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων.
Οι καθαρίστριες μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών Συγκέντρωση εργαζόμενων στο "Βοήθεια στο σπίτι" στο Σύνταγμα και πόρεια προς το υπουργείο Εργασίας με τη συμπαράσταση των καθαριστριών.
4/4: Συγκέντρωση ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας για παρεμπόδιση των σχολικών συμβούλων που πέρασαν με ισχυρή αστυνομική προστασία. Απωθήσεις και ψεκάσματα στους δασκάλους από τα ΜΑΤ.
5/4: Νέα συγκέντρωση ΟΛΜΕ κατά των σεμιναρίων επιμόρφωσης των σχολικών συμβούλων με ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.
Συγκέντρωση στο Λοιμωδών ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Αποζημίωση των οροθετικών που διαπομπεύτηκαν από τον υπουργό Υγείας Λοβέρδο και σύσσωμο το μιντιακό κατεστημένο 10 ευρώ για την κάθε ημέρα της άδικης προφυλάκισής τους.
Συγκέντρωση των απολυμένων των Metropolis έξω από τον όμιλο MAD στην Παλλήνη.
7/4: Στάση εργασίας στα λιμάνια 7-11πμ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Αναστολή της απεργίας των εργαζόμενων της ΕΒΓΑ μετά την υποχώρηση της εργοδοσίας στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων.
Νίκη της απεργίας στη Γενικής Ανακύκλωσης. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα πέντε μηνών.
 

Σχόλια