Εργατικά: 24-31 Γενάρη 2014

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση του Εργατικού Κινήματος

24/1: Συγκέντρωση εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ενάντια στο κλείσιμο της εταιρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το Εργατικό Κέντρο με τη στήριξη του Σωματείου εργαζομένων της Coca Cola.
Παρέμβαση από δεκάδες αλληλέγγυους στους 3 απολυμένους του μεζεδοπωλείου Σαλαντίν στον Κεραμεικό.
Πορεία στα Χανιά  για την Υγεία, με κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου, που ενώθηκε με την αντιρατσιστική συγκέντρωση για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι.
26/1: Πορεία στον Κάκαβο, χώρο εξόρυξης πάνω από την Ιερυσσό, δίπλα στο αρχέγονο δάσος  από ντόπιους κατοίκους, αλλά και ακτιβιστές, δημοσιογράφους και φωτογράφους από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Γαλλία.
Κατάληψη στη ΔΕΗ Λάρισας ενάντια στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.
27/1: Συγκεντρώσεις αγροτών έξω από τις περιφερείες Λάρισας, Καρδίτσας, Σερρών, Ναυπλίου, Πάτρας και Τρίπολης ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.
Λειτουργικός αποκλεισμός του ΕΠΑΛ Ευκλείδη και 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας των ΕΛΜΕ Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας, Λάρισας, Έβρου, Καβάλας, Χαλκιδικής, Σερρών και Θεσσαλονίκης.

28/1: Συγκέντρωση ενάντια στην επιστράτευση των εργαζόμενων του Μετρό έξω απότα γραφεία της ΣΤΑΣΥ με τη στήριξη του Συντονισμού Ενάντια στις Διαθεσιμότητες τα Κλεισίματα,  τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες, της ΕΡΤ, του ΕΟΠΥΥ, των σχολικών φυλάκων, της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας, του ΕΘΕΛ, του ΕΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
24ωρη απεργία της Πανελλαδικής Ένωσης Εργατοτεχνικού & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων  - Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών με αίτημα την ακύρωση απολύσεων στην εταιρία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ και συγκέντρωση από τις 6 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις Παπουτσάνη στη Ριτσώνα Χαλκίδας.
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΑΔΜΗΕ στο ροσινιόλ από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση του 66% του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς της Coca-Cola-3Ε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς  (ΕΚΘ) στη Θεσσαλονίκη.
29/1: Συγκέντρωση στην πλατεία Κοράη και πορεία προς τη Βουλή, όπου συζητείται νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), από τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ.
24ωρη απεργία στο Ραδιοφωνικό σταθμό SFERA με αίτημα την επαναπρόσληψη συναδέλφου που απολύθηκε λόγω συνδικαλιστικής δράσης.
3ωρη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Νέας Ιωνίας.
Συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας από τους αγρότες για τη βαριά φορολογία που επιβάλλει η κυβέρνησης..
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Νέας Σμύρνης.
30/1: Παρέμβαση στο ΑΧΕΠΑ για ελεύθερη δωρέαν πρόσβαση χωρίς προϋποθέσεις με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονική.
31/1: Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ μπροστά στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σχόλια