Εργατικά: 9-16 Γενάρη 2014

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση του Εργατικού Κινήματος 

Μπλόκο ΜΑΤατζήδων στους εκπαιδευτικούς στα Τέμπη.

9/1: Επίθεση ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στις διαθεσιμότητες.
Πορεία στην Πάτρα για τα 23 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.
Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας από 15 εργαζόμενους για την καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών.
10/1: Αναβολή για τις δίκες της δημοσιογράφου της Ελεύθερης ΕΡΤ Εύας Μαυρογένη (για τις 9/12), με το μηνυτή Γκίκα Μάναλη (διαχειριστή της ΔΤ) να απουσιάζει αδικαιολόγητα, της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποίησεις του Οκτώβρη 2011 (για τις 6/2) και του εκπαιδευτικού μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση» (για τις 23/1). Πισώπλατο χτύπημα (γροθιά στο κεφάλι) από ΜΑΤ δέχτηκε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, που βρέθηκε μεταξύ των εκατοντάδων αλληλέγγυων στα δικαστήρια της ευελπίδων.
Έκδοση ανακοίνωσης-συμπαράστασης από το Σύλλογο εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας «στο συνάδελφο Γιάννη Χατζηγιάννη και στους υπόλοιπους διωκόμενους που αντιτάχθηκαν στην εκχώρηση των δημοσίων δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο» ενόψει της δίωξης των 80 για τα διόδια με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος» που θα κριθεί σε δικαστικό μπαράζ στις 15/1, 30/1, 10/2 και 21/2 στα δικαστήρια Λάρισας, που συνιστά προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων.
11/1: Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ, κλούβες και περιπολικά στην Πανελλαδική Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσδιμότητα στα διόδια των Τεμπών και πορεία αργά το απόγευμα στη Λάρισα παρά την απαγόρευση.
12/1: Χρυσαυγίτες ξήλωσαν πανό των εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» που καταδίκαζαν τις ρατσιστικές αιμοδοσίες μίσους, σύμφωνα με καταγγελία του ΔΣ του συλλόγου του νοσοκομείου.
14/1: «Θερμή υποδοχή» του υπουργού Υγείας με πανό, συνθήματα και γιουχαΐσματα από δεκάδες εργαζομένους του Νοσοκομείου Αγία Όλγα, κατοίκους, ασθενείς, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για συνέχιση της απεργίας ως τις 24/1 ενάντια στη διαθεσιμότητα και το κλείσιμο των πολυϊατρείων που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργού Υγείας.
15/1: Συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας που διαμαρτύρονται για την απόλυση χωρίς αποζημίωση όλων των εργαζομένων της Εταιρείας Αφοι Καρυπίδη. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Ιντερκέμ, που έκλεισε τον Οκτώβρη 2012, αφού τους άφησε 5 μήνες απλήρωτους και 10 ανασφάλιστους και οι εργαζόμενοι του Πετζετάκη που συνεχίζουν να δουλεύουν 3 χρόνια απλήρωτοι.
52 απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca-Cola στο Βόλο.
16/1: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών έξω από την 5η εφορία Θεσσαλονίκης, με τη συμπαράσταση των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς και των απολυμένων της Coca-Cola.

Σχόλια