Εργατικά: 1-8 Γενάρη 2014

Εβδομαδιαία Ανασκόπηση του Εργατικού Κινήματος 

 

1/1 : Απόλυση 17 εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άρτας.
2/1: 16 απολύσεις και διαθεσιμότητες από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας.
3/1: Ενεργοποίηση εντολής-εγκυκλίου του Άδωνη που επιβάλλει το νέο χαράτσι των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ
Μήνυση του υπόδικου Ανδρέα Κουρή κατά των εργαζομένων των καταστημάτων Metropolis
Δημοσιοποίηση του άγριου ξυλοδαρμού του 56χρονου Ρομά μικροπωλητή Χρήστου Δημητρίου από χρυσαυγίτες που έλαβε χώρα παραμονές Πρωτοχρονιάς στους Αμπελόκηπους.
4/1: Οριστικό κλείσιμο του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ξάνθη. Οι εργαζόμενοι του τμήματος συσκευασίας μετατίθενται στο Πλατύ Ημαθίας.
5/1:  Κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας από τους εργαζόμενους στους δήμους την Παρασκευή 10/1, από τις 11πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου με αφορμή για την κινητοποίηση είναι η παραπομπή σύσσωμου του 35μελούς Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που κατηγορείται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τον Οκτώβρη του 2011.
7/1: Τρίωρη στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΓΑ.
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας. 
Κατάργηση των 25 ευρώ της εισόδου στα νοσοκομεία μετά από συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
8/1: Διαδήλωση κατά της ΕΕ παρά την απαγόρευση με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών και μπλοκ των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, ΚΟΑ, Ροσινάντε και Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία και σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
24ωρη απεργία των εργαζόμενων της Βιβλιοσυνεργατικής που παραμένουν επί 4 μήνες απλήρωτοι.

Πηγές:  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σχόλια