RAWA: Κάτω η Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή Κατοχή στο Αφγανιστάν!

 Down with the US occupation of Afghanistan!




Στη δωδέκατη επέτειο της Αμερικανικής Κατοχής του
Αφγανιστάν

Απ’ την επίθεση των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων κατοχής στις 7 Οκτωβρίου του 2001 στη χώρα μας, ζούμε δώδεκα χρόνια τώρα τον πόλεμο, την καταστροφή, και το θάνατο χιλιάδων αθώων πολιτών.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σαν πρόσχημα για ν’ αλλάξουν το καθεστώς του Αφγανιστάν και να στρώσουν το έδαφος για τη μακροχρόνια στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο λαός του Αφγανιστάν,  κουρασμένος και αηδιασμένος απ’ τα εγκλήματα των γουρουνιών της Τζιχάντ και τις κτηνωδίες των Ταλιμπάν, δεν αντέδρασε σε μια δύναμη κατοχής.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της υποσχέθηκαν στο λαό μας δημοκρατία, μας επέβαλαν όμως την πιο αντιδημοκρατική, διεφθαρμένη και μαφιόζικη κυβέρνηση στην ιστορία μας. Μιλούσαν για ‘πόλεμο κατά της τρομοκρατίας’ αλλά μας κουβάλησαν τους δολοφόνους και τους τρομοκράτες της Βόρειας Συμμαχίας, οπλέμπορους και βαρόνους ναρκωτικών στην εξουσία και τώρα τείνουν χείρα φιλίας στους Ταλιμπάν. Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τα δικαιώματα των γυναικών και τα ανθρώπινα διακαιώματα σα δικαιολογία, αλλά το Αφγανιστάν ακόμα αντιμετωπίζει τις χειρότερες μορφές παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αθλιοτήτων σε βάρος των γυναικών της. Υποσχέθηκαν στο λαό μας λύτρωση και ελευθερία, αλλά πρατικά μετατρέψαν τη χώρα σε ναρκο-βασίλειο και κέντρο του μακροβιότερου εγκληματικού τους πολέμου.

Απ’ την πρώτη στιγμή, οι δημοκρατικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και τα ειρηνόφιλα στοιχεία του κόσμου αναγνώρισαν τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σαν κομμάτι της ιμπεριαλιστικής τους πολιτικής. Προανήγγειλαν ότι αυτή η υπερδύναμη εισέβαλε στο Αφγανιστάν για ν’ ανταγωνιστεί τους αναδυόμενους αντιπάλους της στερεώνοντας τις στρατιωτικές της βάσεις στην καρδιά της Ασίας προς αυτό το σκοπό.

Τα δώδεκα χρόνια κατοχής στη χώρα μας αποδεικνύουν την εγκυρότητα αυτής της πρόβλεψης.  Αυτά τα χρόνια, όχι μόνο οι αγωνιστές της διακαιοσύνης στις ΗΠΑ και σ’ όλο τον κόσμο διαδηλώναν ενάντια στον πόλεμο, αλλά ένας σημαντικός αριθμός στρατιωτών εναντιώθηκαν στην απάνθρωπη και υποκριτική πολιτική της κυβέρνησής τους, και ξεκίνησαν ένα τεράστιο και συγκλονιστικό αντιπολεμικό κίνημα.

Ο λαός του Αφγανιστάν αντιλήφθηκε πολύ σύντομα το ψευδεπίγραφο του Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκού ‘πολέμου κατά της τρομοκρατίας’, όταν ενάντια στις απαιτήσεις του, η εγκληματίες Ταλιμπάν τρομοκράτες αντικαταστάθηκαν από τους μισογυνικές τρομοκρατικές συμμορίες της Βόρειας Συμμαχίας. Εκτός του ότι υπήρξαν σταθεροί υποστηριχτές των Τζιχαντιστών και των τεχνοκρατών προδοτών, οι ΗΠΑ είχαν στις υπηρεσίες τους και μια γκρούπα ξεπουλημένων διανοούμενων, και σχηματίσαν έναν όμιλο λακέδων από δαύτους παραχώνοντας Δολάρια στα βρωμοστόματά τους. Αν παλιότερα, το να είναι κανείς έμμισθος μιας ξένης χώρας θεωρούνταν προδοσία και ατίμωση, σήμερα αυτή η γκρούπα έχει γίνει πια τόσο ξεδιάντροπη και ασυνείδητη που με υπερηφάνεια επιδεικνύει την δουλικότητά της στις ΗΠΑ και στις ξένες μυστικές υπηρεσίες. Ο Καρζάι και όλο το συνάφι του παραδέχτηκαν, όταν πλέον είχε βουήξει ο τόπος, ότι έπαιρναν βαλίτσες με Δολάρια από τις CIA, Vavak, MI6, RAW, ISI και άλλες, και τις χαρακτηρίζανε ‘χρήσιμες’ ώστε τ’ αφεντικά τους να συνεχίσουν να ρίχνουν λεφτά. Οι περίφημοι Τζιχαντιστές ηγέτες προσδέθηκαν επίσης στα άρματα ξένων χωρών και συνεχίζουνε να καταστρέφουνε τη χώρα σύμφωνα με τις προσταγές τους. Μ’ αυτό τον τρόπο, το Αφγανιστάν έγινε ουσιαστικά πεδίο μάχης των μυστικών υπηρεσίων των υπερδυνάμεων και των γειτονικών χωρών. Η απειλή στην κυριαρχία μας και τον εθνικό μας πλούτο μέρα με τη μέρα αυξάνει.

Αφού είχαν σπείρει την καταστροφή στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ πληροφόρησαν τον κόσμο για την απόσυρση των δυνάμεών τους το 2014, κι άρχισαν μια εκτεταμένη προπαγάνδα ότι χωρίς την παρουσία τους, το Αφγανιστάν θα βυθιστεί στην κρίση και τον εμφύλιο. Μ’ αυτή την ψευδή προπαγάνδα μέσα από δεκάδες μιντιακά κανάλια οι ΗΠΑ χειραγωγούν κι εκβιάζουν το κοινό αίσθημα, και προσπαθούν να βάλουν την κυβέρνηση-μαριονέτα του Καρζάι να υπογράψει τη στρατηγική συμφωνία –που θα εξασφάλιζε τη μακροπρόθεσμη παρουσία των ΗΠΑ- το συντομότερο. Όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις και μια ομάδα ιδιοτελών διανοουμένων γνωρίζουν ότι η ίδια τους η υπόσταση εξαρτάται απ’ αυτή τη συμφωνία και παρακαλάνε να προχωρήσει για να τη γλιτώσουν απ’ το λαό μας κι από τα νύχια της δικαιοσύνης κάτω απ’ την προστατευτική φτερούγα του στρατού που τους αφεντεύει. Όμως οι προοδευτικές δυνάμεις κι οι αγωνιστές της ελευθερίας σ’ αυτή τη χώρα, καθώς και κάθε διανοούμενος με καθαρή συνείδηση, που γνωρίζουν τον τυραννικό και φασιστικό χαρακτήρα του Αμερικανοκίνητου συστήματος, βλέπουν τις μόνιμες βάσεις όχι μόνο σαν απειλή για το Αφγανιστάν, αλλά και για όλη την περιοχή και παγκόσμια, και διαδηλώνουν εναντίον της. Σε μια συνέντευξή του στη Waging Nonviolence, ο Νόαμ Τσόμσκι είπε για τη συμφωνία, «Είναι πρόγραμμα για την παγκόσμια στρατιωτικοποίηση».

Αυτό που είναι βέβαιο είναι το γεγονός ότι ο λαός του Αφγανιστάν δεν είδε καλό μέχρι το 2014 και σίγουρα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα. Κι αυτό γιατί, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των ηγετών του Λευκού Οίκου, κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να παραδεχτεί ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν τη δυσμενή επέμβασή τους στο Αφγανιστάν.  Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί στρατιώτες αποσυρθούν ως φυσικές παρουσίες, φιλόδοξοι κατάσκοποι κι ανδρείκελά τους θα συνεχίσουν να κατέχουν την εξουσία στο Αφγανιστάν και θα φέρνουν όλο και μεγαλύτερη συμφορά για τη χώρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μετά το 2014, αλλά όχι γιατί θα αποσυρθούν τα στρατεύματα των εγκληματιών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αλλά γιατί οι Ταλιμπάν και οι δολοφόνοι του Γκουλμπουντίν θα προστεθούν στους κύκλους των άλλων εγκληματιών που χρόνια τώρα τους κάνανε πλάτες οι ΗΠΑ κι ο Καρζάι. Ακόμα και τώρα, η τοποθέτηση των καθαρμάτων του Κουλμπουντίν σε σημαντικά πόστα της κυβέρνησης και του προεδρικού παλατιού έχει προκαλέσει την κατακραυγή και τον αποτροπιασμό του λαού.

Για της ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα δάκρια και το αίμα του φτωχού κόσμου δεν έχουν αξία. Το Αφγανικό έθνος δενβ είναι το μόνο θύμα της άγριας, πολεμοχαρούς και αρπαχτικής πολιτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων της. Η προδοτική υποστήριξη των ΗΠΑ στους τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα και σε άλλες άγριες συμμορίες στη Συρία και τη Λιβύη και η υποβάθμιση αυτών των χωρών σε συντρίμμια και κέτνρα τρομοκρατών, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το ψέμα του ‘πολέμου κατά της τρμοκρατίας’ των ΗΠΑ. Το αντι-λαϊκό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ έπρεπε να πέσει, αλλά όχι από ή μέσα από την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ. Είναι ο λαός της Συρίας αυτός που θα πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του. Αυτό που ο λαός του Αφγανιστάν τόσο οδυνηρά βίωσε τις τελευταίες δεκαετίες συμβαίνει σήμερα στη Συρία.

Αυτό που το Αφγανιστάν και άλλες χώρες βιώσαν, αποδεικνύει ότι κανένα έθνος δε γίνεται να ευημερεί κάτω από ξένη κατοχή και με την παρουσία του στρατού μιας τυραννικής και δολοφονικής υπερδύναμης. Τόπος χωρίς ανεξαρτησία δεν γίνεται να έχει δημοκρατία, ελευθερία, εκλογές, ανθρώπινα δικαιώματα, κι άλλες αξίες και πάντα θα είναι το πιο κάλπικο δείγμα όλων αυτών. Οι πρόγονοί μας το γνωρίζαν αυτό και ποτέ δεν έπεσαν στην παγίδα των ξένων εισβολέων και των γηγενών αργυρώνητων. Ο Αγγλικός στρατός υπέστην ήττα στα χέρια των Αφγανών πολεμιστών τρεις φορές. Οι Ρώσοι και το προδοτικό τους καθεστώς του Χαλκ και Παρτσάμ δεν καταφέρανε να κάμψουν τη θέληση του λαού μας μ’ όλες τις φυλακές και τα βασανιστήριά τους και τελικά υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα. Όμοια, σήμερα ο μόνος τρόπος για ν’ απαλλάξουμε τους εαυτούς μας απ’ όλ’ αυτά τα δεινά και την υποδούλωση είναι ο ανένδοτος αγώνας έναντια στους εισβολείς και τις Αφγανικές ύαινές τους.

Ο Επαναστατικός Σύνδεσμος των Γυναικών του Αφγανιστάν (RAWA) θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ανεξαρτησία της χώρας και την εκμηδένιση της κυριαρχίας των εθνικών μειοδοτών και δολοφόνων, μαζί με το ματοβαμμένο και αιχμάλωτο λαό μας. Έχουμε την πίστη πως η πραγματοποίηση της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και άλλων αξιών δεν είναι δυνατή παρά μόνο μέσα απ’ την αυταπάρνητη αντίσταση και το μαζικό μας αγώνα. Έτσι, εναπόκειται σε όλες τις πατριωτικές και τίμιες δυνάμεις και στοιχεία ν’ αγωνιστούν, σε κάθε δυνατό επίπεδο, για την απελευθέρωση της χώρας μας απ’ τους ξένους κατακτητές και τους λακέδες τους, και να επιτελέσουν το ευσυνείδητο καθήκον απέναντι στη χώρα τους.

  • Κάτω οι Αμερικανοί κατακτητές και τα ανδρείκελά τους!
  • Ντροπή στους λακέδες του Ιράν και του Πακιστάν που βρίσκονται στη χώρα μας!
  • Ζήτω η ανεξαρτησία, η δημοκρατία, και η κοινωνική δικαιοσύνη!

Επαναστατικός Σύνδεσμος των Γυναικών του Αφγανιστάν

Σχόλια