Λευτεριά σε Όλους τους Μετανάστες Κρατούμενους των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης



  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

   Στις 26 Μαρτίου του 2012 αποφασίζεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Υπ.Προ.Πο. Χρυσοχοΐδη η ίδρυση 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης κι από τις 4 Απριλίου, προεκλογικά, μεταφέρονται οι πρώτοι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα. Πρόκειται για ένα διάστημα, λίγο πριν την «απρόσμενη» είσοδο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη βουλή, όπου τα κανάλια βρίθουν αιτημάτων ενίσχυσης φύλαξης και ξενοφοβικής υστερίας.
   Λίγους μήνες μετά, πέρσι τον Αύγουστο, ξεκίνησαν τα μαζικά ρατσιστικά πογκρόμ του «Ξένιου Δία», στο πλαίσιο του οποίου έγιναν 80.000 προσαγωγές, που οδήγησαν περίπου 5.000 μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  
   Στις εξεγέρσεις, στις απεργίες πείνας περισσότερο από 2.000 κρατουμένων μεταναστών τον Απρίλιο, στους αυτοτραυματισμούς και τις απόπειρες αυτοκτονίας, στους καθημερινούς βασανισμούς που καταγγέλονται, από σπασμένα πλευρά και πόδια μέχρι και ηλεκτροσόκ, ήρθε να προστεθεί τον περασμένο μήνα η τρίτη κατά σειρά παράταση κράτησης από τους 12 στους 18 μήνες.
   Η συγκλονιστική εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα που ακολούθησε έφερε στο προσκήνιο όλη την οργή που σιγόβραζε σ’ αυτά τα κολαστήρια. Ο Δένδιας, που λίγες μέρες πριν είχε προχωρήσει σε 3 εκκενώσεις καταλήψεων στην Πάτρα, έστειλε τις ειδικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν το στρατόπεδο που είχαν εγκαταλείψει πανικόβλητοι οι αστυνομικοί, αφού προκάλεσαν την οργή των μεταναστών χτυπώντας τους για να μπουν μέσα σε κοντέινερ που έβραζαν στους 50 βαθμούς. Και τώρα για να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης «του νόμου και της τάξης» μεθοδεύει εκδικητικές διώξεις και φυλακίσεις όσων αντιστάθηκαν στα εξευτελιστικά βασανιστήρια των αστυνομικών.
    
   Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, η ΚΕΕΡΦΑ σε συντονισμό με την Ένωση Μεταναστών Εργατών, την Πακιστανική Κοινότητα, την Αφγανική Κοινότητα και την Κοινότητα μεταναστών από το Μπαγκλαντές, οργανώνει Συλλαλητήριο Ελευθερίας απαιτώντας:

   Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
   Καμία δίωξη στους εξεγερμένους της Αμυγδαλέζας.
   Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων.
   Άσυλο στους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση των μεταναστών.

   Τώρα είναι η ώρα μαζί με το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα που τόσο καιρό πάλεψε ενάντια στις επιχειρήσεις σκούπα του Δένδια και στα πογκρόμ των νεοναζί, στους μπράβους των αφεντικών της Μανωλάδας, αλλά και τις επιθέσεις των τραμπούκων Χρυσαυγιτών στη μειονότητα, όπως εδώ στην Ξάνθη, με την τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση στις 6 Απρίλη, μαζί με την ορμή του απεργιακού κινήματος που ξεσπά ενάντια στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των υπηρεσιών του δημοσίου, της ΕΡΤ, μαζί με το ανασυντασσόμενο κίνημα των καταλήψεων, καθώς και όλα τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα ν’ αγωνιστούμε από κοινού για να ρίξουμε την κυβέρνηση της λιτότητας, της ανεργίας, του ρατσισμού και της εξαθλίωσης.


Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη
Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ξάνθης
  

Σχόλια