Τρίτη 29/6/2013: Όλοι οι Αντιφασίστες της Ξάνθης στα Δικαστήρια!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
      Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, 4 μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ),  δέχθηκαν, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, επίθεση από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της  ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού  Μηλιαζήμ Τζεμαλή, μέλους του Πανελλαδικού Συμβούλιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

        Το Αυτόφωρο Ξάνθης καταδίκασε στις 21/9/2012 τον τραμπούκο νεοναζί, που συμμετείχε στην έφοδο της φασιστικής συμμορίας και αναγνωρίστηκε από τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, για συνέργεια σε σωματική βλάβη και οπλοκατοχή. Η  έφεση που κατέθεσε δικάζεται την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013.

     Η επίθεση αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς 72 φασιστικών/ρατσιστικών επιθέσεων με 1 νεκρό και 62 τραυματίες, που καταγράφηκαν για το διάστημα 18/9/2012-18/3/2013 σε βάρος εργαζόμενων, μεταναστών και συνδικαλιστών. Όμως οι δολοφονικές επιδρομές των νεοναζί τα πογκρόμ του «Ξένιου Δία», τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, η ακύρωση του δικαιώματος στην  ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και η συνεργασία της αστυνομίας με τους φασίστες δεν έμειναν αναπάντητα. Γέννησαν τις δεκάδες αντιφασιστικές επιτροπές, συνελεύσεις, πρωτοβουλίες σε πόλεις και σε γειτονιές, ψηφίσματα εργατικών σωματείων και τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού (όπως αυτή της 6ης Απρίλη, εδώ, στην Ξάνθη με τη συμμετοχή 3.000 αντιφασιστών/τριών),  με αποκορύφωμα το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη στην Αθήνα. Ένα τεράστιο αντιφασιστικό κύμα, που πάλεψε το ρατσισμό και συμπαραστάθηκε στην εξέγερση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας ενάντια στη βαρβαρότητα των εργοδοτών και της κυβέρνησης αναγκάζοντας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να κάνουν υποκριτικά λόγο για την ανάγκη ενός νέου αντιρατσιστικού νόμου που τελικά ποτέ δεν ψηφίστηκε.

      Αντίθετα, υπό την πίεση των δανειστών και των δεσμεύσεων της απέναντι στους τραπεζίτες και τους καναλάρχες η κυβέρνηση  βάλθηκε να απολύσει 4.000 εργαζομένους στο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του χρόνου (και μετά τις πολιτικές επιστρατεύσεις σε ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς) να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση και να κλείσει την ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσα από τη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν απεργία διαρκείας, κατάληψη και λειτουργία των σταθμών της ΕΡΤ κάτω από το δικό τους έλεγχο, έχοντας στο πλευρό τους ένα συγκλονιστικό κίνημα συμπαράστασης. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η δημόσια τηλεόραση έδωσε για πρώτη φορά βήμα σε μια σειρά κινημάτων αντίστασης και κοινωνικών διεκδικήσεων (Σκουριές, Αντιρατσιστικό-Μεταναστευτικό, Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, Πλατεία Ταξίμ). Υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ τάσσεται και η Χρυσή Αυγή προδίδοντας την ακροδεξιά ατζέντα της κυβέρνησης. Είναι η φωνή των εργαζόμενων αυτό που τρομάζει κυβέρνηση και φασίστες.  

     Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, καθώς και κάθε αντιφασίστα-τρια της πόλης μας να δώσουν το παρών, στα Δικαστήρια την Τρίτη 25/6 για να καταδικάσουμε τη δράση των νεοναζί.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ) ΞΑΝΘΗΣ

Σχόλια