Ο θάνατος της Τουγκτσέ Αλμπαϊράκ


Ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη η Γερμανίδα φοιτήτρια Τουγκτσέ Αλμπαϊράκ χτυπήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα έξω από τα Μακ Ντόναλντς στο Όφενμπαχ αμ Μέιν. Η Τουγκτσέ ήταν μουσουλμάνα, γεννημένη από Τουρκογερμανούς γονείς, που ζούσε στο Γκέλχαουζεν και σπούδαζε δασκάλα Γερμανικών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Γκίσεν.
Ο θύτης αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο του Σάνελ Μ. Ο Μ. γεννήθηκε το 1996 στην περιοχή Σανζτάκ της νοτιοδυτικής Σερβίας και ήταν υπηκοότητας Σερβίας και Μαυροβουνίου. Κατά την παραμονή του στη Γερμανία υπήρχε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για βιαιοπραγία.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η επίθεση έλαβε χώρα αφού η Αλμπαϊράκ είχε προσπαθήσει να παρέμβει σε ένα περιστατικό παρενόχλησης δύο ανήλικων κοριτσιών από τρεις άνδρες στις τουαλέτες του εστιατορίου. Ένας από τους τρεις άνδρες αργότερα της επιτέθηκε στο πάρκινγκ του εστιατορίου. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την επίθεση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την εφημερίδα Bild την 1η Δεκέμβρη.
Η Τουγκτσέ υπέστη από το χτύπημα σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και έπεσε σε κώμα. Οι γιατροί ανακοίνωσαν στις 26 Νοέμβρη ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Οι γονείς αποφάσισαν να διακόψουν την τεχνητή υποστήριξη στις 28 Νοέμβρη, ημέρα των 23ων της γενεθλίων.

Σχόλια